NAM, det smakte!

Det var ikke uten nerver folk stilte i Nøtterøyhallen søndag kveld, da fjorårets eliteserielag og naborival Runar kom på besøk. De skulle beseires, det var innstillingen, men selv om troen er der, så er det ikke i veien for at det kan snike seg inn litt tvil på om vi kan klare å hale seieren i land til slutt ved disse nabo-oppgjørene.

I denne kampen kunne vi ta det helt med ro. Etter at gjestene hadde holdt følge med oss i ni minutter og det stod 3-3 i målprotokollen, så sa vi takk og farvel, og startet en angrepsoffensiv som det ikke er ofte vi ser. Forsvaret satt kanonbra, målvaktene tok det de skulle, og fremover vartet guttene altså opp med godt spill og nydelige scoringer fra distanse.

– I de fire kampene vi har spilt til nå, så er dette den kampen vi har hatt best uttellingsprosent på distanseskuddene våre, forteller Nøtterøys assistent-trener Igor Koprivica. Grunnlaget for seieren ble altså lagt med et knallbra forsvarsspill foran gode målvakter. Vår svenske målvakt, Johan Bergqvist, ble fortjent kåret til kampens beste spiller.

Til pause hadde ledelsen kommet opp i hele 14-9, – en solid ledelse. Men det er viktig ikke å lene seg tilbake og tenke at dette har vi i vår hule hånd, for da er det lett for å falle sammen som et korthus når det butter litt imot. Heldigvis gikk guttene våre på banen i andre omgang med samme tryggheten i spillet, varme i hjertet og et kaldt hode som de startet kampen med. Resultatene lot ikke vente på seg. Etter sju minutter i andre omgang var ledelsen blitt på hele 7 mål og Runar så seg nødt til å ta time-out, uten at det så ut til å hjelpe, da Nøtterøy fortsatte målfesten. På det meste var hjemmelaget oppe i ni-måls ledelse 29-20, og det var ingen tvil om hvor de to poengene skulle havne. At Runar til slutt tar innpå noe og at vi ender på de respektable seierssifrene 33-27 er helt greit.

Nok en gang har guttene våre gitt oss festhåndball i vår egen storstue, og jublende nøttlendinger, både i hallen og i 10000 meters høyde (Nina Næss, Gyrid Beck Solberg m.fl.), kunne sveve hjem til sine respektive hjem med svære glis rundt munnen og med stor entusiasme og forventning frem til neste kamp.

La oss håpe mange tar turen til Follo neste søndag da Nøtterøy spiller kamp i Stil Arena kl. 18 mot et sterkt Follo-lag. Guttene trenger all den støtte de kan få, og med denne karamellen vi fikk å suge på i dag, så ønsker vi oss en ny karamell å suge på neste søndag, – så bli med!