Poengdeling i toppoppgjøret

Det var tydelig at både Nøtterøy og Sandefjord var innstilt på å fighte for å få med seg begge poengene i søndagens kamp i Nøtterøyhallen. Vi fikk se to lag som både kriget godt bakover og som også gjorde sakene bra fremover.

Skrevet av Linda Sakseide

Det var to lag med flere spillere som kjenner hverandre godt, som møttes i søndagens dyst. På Sandefjord spiller Jonas Rennemo, som hadde flere gode sesonger for Nøtterøy for noen år siden, samt Tarjei Hamborg, som inntil i fjor har spilt alle sine senior-sesonger for Nøtterøy. Michael Jonassen spilte for Sandefjord i fjor, mens Khaled Chentout, hadde to sesonger i samme klubb, før han returnerte til Nøtterøy før denne sesongen. Så dette var en kamp der alle hadde lyst å vise seg frem, og det stod ikke på viljen til å vinne.

Kampen ble jevn hele veien, med unntak av første halvdel av andre omgang. Da fikk gjestene fra sør et lite forsprang på 3 mål et par ganger, og hjemmelaget kjente presset.
– Vi hadde problemer med å stoppe Sandefjords Simen Pettersen, forteller Khaled etter kampen. Han fikk stadig avslutte fra 9-meter og satte ballen i mål hele 13 ganger i løpet kampen, og var med det kampens klare toppscorer.

Heldigvis klarte hjemmelaget å kjempe seg inn i kampen igjen, og mot slutten av kampen hadde Nøtterøy muligheten til å sikre seg to poeng. Med uavgjort på lystavlen, timeout og et halvt minutt igjen å spille, fikk hjemmelaget en dobbel-sjanse, men tidligere Nøtterøy-målvakt, Tarjei Hamborg, reddet skuddet fra Simen Kroken og returen ble satt i stolpen. Dermed var det plutselig Sandefjord som hadde matchball, med timeout og 13 sekunder igjen av kampen. Heldigvis klarte våre gutter å stå imot, og vi kunne glede oss over ett poeng. Det var nok et rettferdig resultat, med tanke på at begge lag hadde muligheten til å vippe kampen i sin favør, forteller Nøtterøys hjelpetrener, Igor Koprivica, etter kampen.

Kampfakta:
Nøtterøy – Sandefjord 30-30 (17-16)

Målscorere for Nøtterøy:
Khaled Chentout (9), Simen Kroken (8), Trygve Trangerud (5), Kristian W. Nordby og Michael Jonassen (3), og Jacob Weidemann (2).

Toppscorer for Sandefjord:
Simen Pettersen (13)

Utvisninger:
Nøtterøy    – 2 x 2 min
Sandefjord – 3 x 2 min