Ishockey vs håndball i fotball

Dette ble en kamp mellom to stilarter: Drillos på den ene siden og pasningsspill på små flater på en andre.

Tønsbergs Vikings vant 3-1 (2-0) over Nøtterøys håndballgutter i prestisjeoppgjøret på Greveskogen Idrettsplass i går ettermiddag. La oss slå fast med en gang, det er godt disse gutta har valgt en annen primæridrett enn fotball. For begge lag var dette oppvarming til dagens andre økt, en oppvarming hvor det lå mye prestisje innebygget.
Begge lag hadde valgt sine taktikker med omhu. Vikings gikk for Drillo stilen med langpasninger, selv om om oppspillspunktet ikke alltid virket klart. En lang ball mot Nøtterøys mål og så løper vi. Nøtterøy hadde valgt den mer pasnings og “publikumsvennlige” måten som enkelte i pressen kaller det, med pasninger på kryss og tvers og noen ganger forover. For å beherske denne spillestilen kreves det nok en mer pasningssikker fot enn de fleste Nøtterøy gutta besitter for øyeblikket.
Uansett ble det en vennskapelig og underholdende kamp for de supporterne som hadde funnet veien til Greveskogen.

Tid for bortforklaringer av tapet.
La gå vi hadde valgt feil taktikk, men vi manglet også en del spillere som var borte av forskjellige årsaker som f.eks juniorlandslaget, planlagt utenlandstur, skader.  Dette var spillere som styrket laget mange, mange, mange %, ja så mange at vi sikkert hadde knust Vikings 
Vi måte hente inn Henken på vingen, ikke det at han gjorde en dårlig jobb når han fikk ballen, nei tvert i mot. Det er klart at når man har nådd en alder som Henken og undertegnede, så er vel ikke løpsstyrken den samme som en Jonas Gundersen eller Jonas Rennemo. Geir ble benyttet i en spissrolle, men manglet spisskompetanse når det gjaldt avslutningsteknikk. Han kunne ha avgjort i vår fordel. Andre’ hadde tatt Tarjeis plass i mål, mens Tarjei spilte ute og ble Nøtterøys målscorer. Nå skal vi ikke legge skylden på målvakten for tapet, men fra min posisjon på motsatt side av banen så det ut som minst et av målene kunne ha hvert avverget med bytte av rollene til Andre og Tarjei.

La gå at vi tapte og kanskje fortjent, men hvis vi ser på hvilket lag som var best til å spille ball så burde vi ha vunnet.  Vi forsøkte å spille ball etter mange store treners hjerte, og fikk et eksempel på at “gampefotball” kan lønne seg. La gå at øynene er en smule, ikke så liten heller, farget. Det beste fotballaget tapte.
Ingen lag for Tønsberg Fotballens fremtid.

Uansett hvor stor tilhenger man er av Nøtterøy Håndball eller Tønsberg Vikings, så kan vi klart slå fast at det ikke finnes mange bidragsytere her for å løfte Tønsbergs fotballens æra.

Ingen nye skader.
Nå prestisjeoppgjør som dette avvikles er det alltid fare for skader, men takk og pris det slapp vi unna. Nå skal det vel tilføyes at håndballgutta ikke alltid var like fornøyd med de tendensene til ishockey vi fikk servert fra Vikingene.  Gledelig var det også å se at Johnny, som opererte kneet i mai; ikke så ut til å være synlig berørt av det. Han fremsto også på denne arenaen som en strateg og midtbane/forsvarskjempe.

Etter dagens kamp gikk turen direkte til Spenst for en styrkeøkt.
Vi takker Vikings for kampen og ønsker laget lykke til i kommende sesong. 

Bilder fra kampen kommer senere i dag.