Mennene bak skrinene ..

Endelig er drømmen blitt virkelighet, Nøtterøy er i Eliteserien

Henrik (Henken) Møyland
Fra fotballspiller til materialforvalter i Nøtterøy håndball i 26 år.  Henrik startet idrettskarrieren i Nøtterøy Fotball som venstre ving. Engasjementet i håndballen har ikke hindret ham i å fortsatt spille fotball i en alder av 65 år.

Bilde: Godfoten som egen snakker om er ennå inntakt. 

Hva får en fotballspiller til å bli materialforvalter i håndball?
Skjebnen ville at Henken ble vaktmester i Nøtterøyhallen og fikk en sønn som fattet interesse for håndballen som idrett. Raskere enn Henken ante var han inne som materialforvalter i Nøtterøy Håndball. Vaktmesterjobbene er avsluttet i år, så nå er livet håndball og atter håndball

Mye har endret seg siden starten.
I starten var han materialforvalteren med bæretillatelse for is, tape og Spray, i dag er det full kles- og skobutikk pluss de tradisjonelle varene som is, tape og det mer moderne krukkeklister.
Så populære og ettertraktet er Henken i den rollen at fra sesongavslutningen i håndballen og frem til nå, har hvert utlånt til materialforvalterrollen i FK Tønsberg.

Hva får Henken til å fortsette?
Vel, alle de hyggelige tilbakemeldingene og gleden med idretten er drivkraften, og jeg blir så lenge klubben vil ha meg sier Henken. Det at gutta bidrar for eksempel sammen med Bymisjon, turen på Bessegen, Olabilløp m.m. er med på å øke lysten for å jobbe i klubben.
Jeg merker at interessen der ute har vært kraftig økende for laget og hva vi driver med. Gutta i FK Tønsberg hadde registret Nøtterøyguttas lyst og vilje til å gi noe tilbake til samfunnet ved siden av å prestere på banen. Samme tilbakemeldinger har kommet fra andre kanter og er noe som gjør at det å være en del av Nøtterøy er noe man blir glad og stolt av.

Drømmen som ble virkelighet.
Mange har sikkert sett helsidesannonsen med Henken, som går igjen i Tønsbergs Blad, hvor han drømmer om Postenliganen. Nå er drømmen virkelighet og drømmen har vokst seg sterkere og sterkere under Frank P’s administrative ledelse og Geirs trenergjerning.

Vi blir nr. 6 eller 7.
6. plass? Mission impossible ville mange sagt for tre år siden, nå er dette veldig realistisk. De fire første plassene kan vi nok bare drømme om, for her står slaget mellom Haslum og Elverum med Viking og ØIF Arendal som outsidere.

Frode Prøsch
Nøtterøys lege de siste tre til fire år.  Frode er ikke som “medisinmenn” flest, her er de ingen form for regndans og hokuspokus, men mange års erfaring med idrettsmedisin. Frode har blant annet jobbet i mange år ved Norsk idrettsmedisinsk institutt. Nå driver han egen praksis innen allmenmedisin på Vear. Nytt fra i høst er han foruten å være Nøtterøys medisinske ekspert skal han også dele en del av sin tid med Wang Toppidrett i Tønsberg.

Før Frode ble engasjert i Nøtterøy var han medisinsk ansvarlig for Sandefjord Fotball. Når det gjelder Nøtterøy var forholdet mer av den typen at dere vet hvor jeg er og kan ta kontakt ved behov, men med Geir som trener startet en ny epoke.

Den medisinske tilstanden er god.
I følge Frode er helsetilstanden god og hvis ingen nye skader oppstår skal alle være 100 % fit for fight i god tid før serien starter. Vi var både dyktige og heldige forrige sesong med lite skader og i år er vi bedre rustet. Fysisk trener Knut Henriksen gjort en glimrende jobb med alle, som virker lang bedre rustet til kamp enn for ett år siden.

5. plass.
Ut i fra den utviklingen Frode ser på enkeltspillere og styrkingen av stallen så er femteplassen tallet som har klistret seg fast i hans hjerne. Frode tror at topp tre vil stå mellom Elverum, Haslum og Drammen.

(Nøtterøy)