Gautestad – gull til Haslum

I dag tirsdag møtes ØIF Arendal og Nøtterøy til kamp. Nøtterøy betraktes som en outsider.

Nøtterøy tar turen til Risør i morgen tirsdag for å møte en av toppkandidatene i årets serie til treningskamp. I forbindelse med kampen måtte vi lufte våre tanker med ØIF Arendals trener og samtidig se om det var mulig å få lurt ut noen av hans tanker.

Leif var vennligheten selv, men samtidig som den ringrev han er, passer han på å fortelle hvor gode de andre lagene er. Den psykologiske krigføringen har startet, trenere ønsker å tone ned målsetningene som omgivelsene skrur opp.

Nøtterøy skal møte ØIF Arendal to ganger i august og vi lurte selvfølgelig på hvorfor han legger opp til to møter før seriestart. På min antydning om at jeg trodde han var opptatt av tøffest mulig matching før seriestart kom det kjapt at han betraktet Nøtterøy som et av topplagene.
«Men Nøtterøy har jo offisiell målsetning om en plass i sluttspillet prøver jeg å si»- «Geir er en smart fyr og jeg vil vel si det samme gjelder for oss» svarer Leif. Vi var heldig og fikk lite skader de to første sesongene og dermed var topp fire innen rekkevidde. Nå er vi spent på hvordan de nye spillerne vil klare å erstatte de som er borte, hvis de leverer varene kan det bli bra igjen.

Haslum gull favoritt.
Vi prøver å få en topp tre liste, men så enkelt var det ikke. Til slutt kommer det, hvis du har som mål å trene en gullvinner så må du trene Haslum, vil du trene et sølvlag må du trene Elverum. Hva så med tredjeplassen dere er jo en av de heteste kandidatene? Vel, alle de andre lagene er kandidater her. Hva med ØIF Arendal? Slipper vi skader og de nye spillerne innfrir, ja da kan vi kanskje kjempe der oppe, men det er mye hvis.

Årets serie blir jevn og Nøtterøy kan overraske.
Når vi ser på forsterkningene som lagene har foretatt ser det ut til å bli tidenes jevneste sesong. Kvaliteten er blitt klart hevet og ingen lag kan ta en seier forgitt, jeg tror alle kan slå alle på den rette dagen. Jevnheten tror jeg også kan bli nøkkelen til publikumsfremgang.
Hva så med Nøtterøy? Alle trenere i Norge har selvfølgelig fått med seg de nye spillerne laget har fått og med en Johnny Jensen som ser ut til å bli definert som skadefri tror jeg laget kan få en god sesong. Slipper laget skader tror jeg en plass blant topp fire er innen rekkevidde, på samme måte som da vi i ØIF Arendal rykket opp. Det er klart at en kriger som Johnny vil dra med seg de andre og det forsvaret blir ikke lett å komme igjennom.

Ikke fullt lag i morgen.
Begge lag sliter med noen småskader og vil neppe kunne stille med alle mann i morgen, men det kommer uansett til å bli en tøff gjennomkjøring.

Kampen går kl. 19.00 i Risørhallen.

ØIF Arendal har spilt tre treningskamper siden sluttspillet. Først mot Runar før ferien, hvor de tapte knepent.  (Vi vant knepen mot Runar noen dager senere.) For noen dager siden tapte de 25 -28 for det danske eliteserielaget Skanderborg. Haslum ble slått en en treningskamp med tre mål, men det skal tilføyes at Haslum manglet noen spiller.