Farlig bra

Øif Arendal - Nøtterøy 25 - 30. Et enormt løft fra samme tid i fjor.

Så er treningskampene i gang, forventninger og press vil stige i takt med resultatene i disse kampene. I går møttes ØIF Arendal og Nøtterøy til kamp i Risørhallen. Før kampen var ØIF Arendal en klar favoritt, men det til ingen nytte.

ØIF Arendal ble nr. 4 i Postenligaen 2010/11. De ble slått ut av Elverum i semifinalen i sluttspillet. I opprykksesongen 2009/10 ble de også nr. 4. De tapte bronsefinalen med et mål i sluttspillet mot Elverum. 

ØIF Arendal kom best i gang med det første målet, men Nøtterøy slo raskt tilbake og tok føringen. ØIF Arendal utlignet til 3-3, men fra dette tidspunktet var det takk og farvel. Vi simpelthen eide resten av kampen. På det meste ledet vi med syv mål. Vi hadde flere ganger en fire måls ledelse, for så å slippe oss nedpå litt så ØIF Arendal fikk kontakt. Hvor seieren ville havne var det aldri noen tvil om.

ØIF Arendal manglet tre av sine beste spillere.
Ja vel, men vi manglet også noen, som blant annet Jonas R. og forrige sesongs toppscore Maximillian. Begge lag er inne i en kraftig oppkjørings periode og for Nøtterøy var dette den første kampen etter ferien, ØIF Arendal spilte sin tredje kamp. Dette er momenter som gjør resultatet enda bedre sett fra Nøtterøys ståsted.

Alle spillerne har tatt et enorm tøft.
Vi visste at laget hadde trent godt etter serieavslutningen, men at veksten i fysikk og utholdenhet skulle ha økt så kraftig var mer enn vi supportere hadde drømt om. Som Geir uttalte etter testene i forrige uke “ de er meget positive, men ikke mer enn de må være”, i går var det nok.
For Nøtterøys tilhengere var gjennomgangsmelodien at alle leverte prestasjoner som lå langt over forrige år, men noen imponerte mer. Vojtěch var akkurat så god som vi trodde, Hreiðar ser vi er god selv om han ved et par anledninger virket litt smårusten. Egentlig burde vi omtalt alle som imponerende gode, men den som imponerte tilhengerne mest i går var Simen Holm. For Geir og laget kom ikke hans kvaliteter som noen bombe, for oss andre var 11 mål og fysikken imponerende.

Bilde: Vojtěch satte inn syv mål i sin debut for Nøtterøy

Resultat til glede og besvær.
Førsteomgangen var ok, men andre var farlig bra. Nå skal det tilføyes at det er en kombinasjon av egne ferdigheter og motstanderens svakheter som gir bildene på netthinnen. At man får et resultat som dette i en treningskamp er godt for selvbilde og viser at man har gjort det meste riktig siden forrige sesong. Samtidig når man kontrollerer inn mot en av de antatte topp fire kandidater så stiller det nye utfordringer til Geir & Co, nemlig det å ha beina godt plantet på bakken. Dette kommer til å bli en større og større utfordring i takt med resultatene fremover, media og supportere vil garantert bidra til å hause opp forventningene.

Forbedringspotensiale.
Ja det finnes punkter og sette fingeren på, men for en ikke ekspert så skulle man lete godt. Noe av det store potensialet er kommunikasjon, men det er ikke så overraskende for laget begynte først trening av trekk i angrep og forsvarsarbeid på søndag. Forsvaret får vi snakke sammen i de kommende ukene.

Leif Gautestad – gratulerer, nå har dere tatt over vår plass i kampen om gullet.
Vi har nok mye som må rettes opp, og Nøtterøy var akkurat så gode som forventet. Dere kommer ikke unna spekulasjonene om en av toppplassene. Dette kan godt være han mente, men han har nok et sterkt behov for å fjernet forventningspresset fra egne rekker.

Skjærgårdslekene neste.
Til helgen får Nøtterøy kjørt seg i Skjærgårdslekene, og mange snakker og drømmer nå om å få Nøtterøy i finalen. Da gjenstår det bare å se om alle drømmerne er sanndrømte, uansett gled dere fans.!

Nøtterøy stilte følgende lag:

Spiller  Mål
Simen Holm 11
Vojtěch Šik 7
Kim Tajet Skaug 3
Viktor Olofsson 3
Michael Jonassen 2
Fredrik Thorsen Ervik 1
Johnny Jensen 1
Jonas Gundersen 1
Kristian Werner Nordby 1
Andre Fevang  
Hreiðar Levý Guðmundsson  
Tarjei Hamborg  

(ØIF)