Avsluttet med seier

Seier uten å toppe laget, viser en utrolig bredde i troppen.

Nøtterøy – Stord 22-20 (12-13)
Så er Skjærgårdslekene 2011 gått over i historien med en hederlig 5. plass til Nøtterøy. Turneringen avsluttet som den begynte, nemlig med seier. I guttas siste kamp var motstanderen Stord, som rykket ned fra Postenligaen etter siste sesong.

Ikke toppet lag.
Geir hadde bestemt seg for å gi mer spilletid til spillere som ikke hadde fått for mye av det i de innledende kampene. Dermed hadde han satt Hreiðar og Johnny på benken gjennom hele kampen. Det ble også minimalt med tid for Vojtěch på banen i denne kampen.
De spillerne som hadde slitt med skader før helgens turnering fikk mer tid i denne kampen.
Geir gir spillerne tillitt og muligheter for å feile.

Bilde: Geirs lederstil har skapt en spillergruppe som er i harmoni og vokser fra kamp til kamp.

Det er imponerende å se hvor rolig Geir er selv når det butter i mot, som i første omgang i denne kampen. Som spiller trenger du ikke å frykte å bli tatt av banen om du gjør en feil eller to, så lenge du er lojal mot det som er avtalt. Hans måte å lede kamper og trening bygger spillere som ikke frykter noe, selv ikke en tabbe eller to.

Noe rusk er det jo alltid.
Når så du den perfekte håndballkamp sist? 
Vi kunne like gjerne spurt hva er den perfekte håndballkamp?

Begge spørsmålene er like idiotiske hvis man i den perfekte håndballkamp legger det at ingen gjør feil. For meg har begrepet den perfekte håndballkamp en annen mening. Den perfekte håndball kamp for meg er når laget du holder med ikke taper, når spillerne gir alt for laget. Vi må selvfølgelig ikke vinne mye, vi må ha den kriblingen i magen som kamper som avgjøres på slutten har. Ser vi bort i fra den første kampen hvor alt var avgjort ved pause så har de fire siste kampene hvert perfekte.
Ser vi det fra trenerens ståsted så vil han måtte jobbe med å fjerne noe smårusk i ukene frem til seriestart. Det er mer å hente fremover på banen, men det ligger i hodene på hver enkelt spiller. Det dreier seg om tålmodighet i avslutningsfasen og å gripe de rette sjansene når de byr seg.

Solid bredde.
Dagens kamp viste en solid bredde i stallen. Vi vinner mot et lag som kommer fra Postenligaen uten å sette inn hele veterankorpset, ungdommen løste utfordringene og dro det hele i land. Geir har vel fått prøvd alle de kombinasjonene han hadde tenkt seg før helgen og han har fått de svarene han trengte.
Han vet hva som må gjøres med den enkelte spiller og ser samtidig at han har spillere som er klar til å utfordre det som blir hans førstevalg.
Tarjei fikk prøve seg i mål hele denne kampen og han fikk lov til å spille seg opp utover i kampen. Han viste også at han vil kjempe for å utfordre Hreidar. Vi kunne selvfølgelig ramset opp hele laget, men nøyer oss med å trekke frem en spiller til. Fredrik er en spiller som er blitt kommentert av flere i helgen, han har simpelthen eksplodert i utviklingen. Fysisk mye sterkere og hodet på riktig plass, derfor har han fått operere i playmaker rollen.

Helges kamper bygger forventinger.
Vi hørte det i hallene og utenfor, forventingene til Nøtterøy er i ferd med å overgå de villeste fantasier fra i april. Derfor var det ok å få en påminnelse i kampen mot Haugaland at ingen ting er gitt før kampen er spilt og alle har gitt sitt for laget.
Stords trener Vidar Gjesdal sa det etter kampen. Det kan gå veldig bra med Nøtterøy, men det kan også gå andre veien. Det blir ingen dans på roser og hver kamp lever sitt liv.

Gjennom Skjærgårdslekene uten skader.
Det Geir, laget og personene rundt laget kanskje er mest fornøyd med, er at man har sluppet unna skader i en så tøff turnering som Skjærgårdslekene er. Det var flere lag som måtte reise hjem og slikke sårene. Nettopp den skadeforebyggende trening gjennom oppbygging av fysikken har vært hovedfokus siden treningene startet opp igjen. 

Spiller  Mål
Jonas Gundersen 4
Jonas Rennemo 4
Michael Jonassen 4
Simen Holm 4
Fredrik Thorsen Ervik 3
Andre Fevang 1
Kim Tajet Skaug 1
Viktor Olofsson 1
Johnny Jensen  
Kristian Werner Nordby  
Maximillian Jonsson  
Vojtěch Šik  
Hreiðar Levý Guðmundsson  
Tarjei Hamborg