Nøtterøy cruiser videre

Den nye hjemmearenaen besto generalprøven.

For andre gang i august møttes ØIF Arendal og Nøtterøy til dyst, og for andre gang vant Nøtterøy. Nå skal det riktignok tilføyes at gjestene hadde en kamp i kroppen fra tidligere på formiddagen. ØIF Arendals trener ville ikke legge skylden på det for tapet, men rett og slett at Nøtterøy fungerte bedre som lag.

Gjestene kom best i gang.
Vi tok ledelsen, men ØIF Arendal førte kampen i de første 19 minuttene. Fordi om det sto uavgjort flere ganger klarte vi aldri å komme foran. Det var flere småting og rette på, deriblant ble lagspillet og bearbeidingen glemt av enkelte spillere. Greit nok at man vil bevise mye for beholde plassen i førstesekseren, men skal vi føre kampen må vi gjøre det som et lag.

Nøtterøy tar over kommandoen.
Geir startet tidlig å rullere på laget og etter hvert begynte vi å fungere som et lag både foran og bak, vi så rett å slett ut som et lag som vil kjempe i toppen i norsk håndball. Etter 17:50 sto det 10-10 på lystavla og drøye minuttet senere var vi i føringen med 11-10.  Fra dette tidspunktet eide vi kampen. I pausen må gutta tydeligvis snakket godt sammen, for de siste 30 minuttene fungerte det meste bra. Noe smårusk vil det hele tiden være, men det er enda tre uker til serien begynner. Vi har tidligere omtalt at forsvaret blir vår styrke, dette vil resultere i mange mål fremover noe vi fikk eksempler på i dag.

Nøtterøyhallen besto prøven.
For første gang ble det spill på den spilleflaten som skal være vår nye hjemmearena. Tribunene var tatt frem på den ene siden av banen. Nå blir det bare å få på plass de nye tribunene som er i bestilling. På de første par kampene må vi riktig nok leie inn noen tribuner og dette vil være et ressurskrevende arbeide å få både opp og ned.
Begge trenerne var enige om at både akustikk og arbeidsforhold for trenere var perfekt. Sekreteriatet får en ny verden å leve under, vi bare simpelthen gleder oss til fortsettelsen.

Treningskamp med flere rekorder.
Kampen var ikke annonsert andre steder enn på Facebook og hjemmesiden, riktig nok sto det en linje under helgens idrett i Tønsbergs Blad. Utrolig nok komme det ca. 200 tilskuere og så denne kampen, noe som er rekord for Nøtterøys treningskamper.  Rekordomsetning ble det også i kiosken for en treningskamp. Dette lover bra for seriestarten.

Ordførerne var på plass.
Nøtterøys ordfører Roar Jonstang hadde også tatt turen til hallen. Det var en tydelig stolt ordfører som kunne glede seg over regionens nye storstue, og ikke minst over at Nøtterøy fortsette å overbevise i oppkjøringen.

Bilde: Nøtterøys ordfører Roar Jonstang gleder seg over å ha laget tilbake på øya og ikke minst resultatene i august. Skal vi tippe at han titt og ofte finner veien til Nøtterøys hjemmekaper?

Til Tyskland for å komme ned på bakken.
Torsdag reiser laget og en del supportere til Tyskland for å spille eliteturnering Radio Chemnitz Handball-Masters 2011. Her skal gutta virkelig få kjørt seg og kanskje oppleve at det ikke finnes noe tre som vokser inn i himmelen. For med åtte treningskamper i august hvor to er endt med uavgjort og resten seier, så kan fort noen og enhver ta av.
Geir Erlandsen med hjelp av Frank Beck har nok kontroll på hvor vi befinner oss i terrenget, men omgivelsene begynner å drømme om edelt metall når sesongen er over. Med turneringen i Tyskland vil nok gå på noen smeller og dermed vil omgivelsene kanskje komme noe nærmere bakken. Skulle vi derimot ende i en finale, tror jeg Geir skal få en utfordring med å tone ned forventingen.

Som ØIFs trener Leif Gautestad, enhver trener ønsker å skru ned presset også Geir. Det er klart at med Norges største håndballprofil i Johnny Jensen på laget og i en form som ser ut bedre enn på lenge, må laget regnes som en outsider.

Målscorere oppdateres i kveld.  

Bilder fra kampen. Fler bilder kommer