Ordfører med hjerte for Nøtterøy

Politisk enighet på øya om at de ville ha laget hjem.

Fakt om ordføreren

Roar Jonstang (født 15. juni 1943) er ordfører i Nøtterøy kommune. Han representerer partiet Høyre. Ved kommunens første direkte ordførervalg ble han valgt til ordfører for perioden fra høsten 2007 til høsten 2011 med 47,5 % oppslutning.

Ja da, vi kommer ikke vekk fra det at hjerte slår ekstra når Nøtterøys gutter entrer banen, men som ordfører må selvfølgelig hjerte slå litt for alle lag og idrettsungdommer fra øya sier Roar Jonstang.

Ingen stor idrettskarriere å se tilbake på.
Vi må selvfølgelig prøve Roar på hans idrettslige bakgrunn, men den var ikke spesielt suksessfull. Jeg har riktig nok spilt en fotballkamp på gamle ærverdige Bislett.

Og for hvilket stjernelag var så det?

– Stjerne og stjerne, det var en kamp mellom formannskapet i Sem Kommune og Oslo Kommune. (For mange av våre yngre lesere gjør vi oppmerksom på at Tønsberg by var omringet av Sem kommune, men det var lenge lenge siden det.)

Og resultatet da Roar?

– Vel som sagt ingen suksessfull æra, vi tapte 9-2. 

Ok, jeg forstår at dette kan være vanskelig å snakke om, men hva spilte du?

– Tja, hva spilte jeg. For å være helt ærlig, og det skal jo en politiker være, så er jeg ikke sikker. Jeg husker vi alle løp etter ballen, det må ha manglet noe i organiseringen.

Aktiv uten å være stjerne
Roar likte å løpe i yngre år og deltok både på friidrettslag og turnlag i skole sammenheng, men det var Speiderbevegelsen  som vant meste av hans fritid.

Som politiker må du være lagspiller og derfor synes han lagspill er viktig og bra.
Når det gjelder dagens ungdom er han opptatt av at de skal være engasjert, og da er lagspill en favoritt. I lagspill får vi frem samhørigheten, det å kunne vinne og tape sammen er viktig. Den sosiale delen med lagspillet er viktig, tryggheten og det å takle utfordringer sammen med venner er andre moment. I denne sammenhengen fremstår Nøtterøy Håndball frem på en forbilledlig måte.

Politisk enighet om å få laget hjem.
Greit nok “Byen er Tønsberg”, men Øya er Nøtterøy og du hører at Nøtterøy Håndball er fra Øya med stor Ø..  Det var ikke noe problem å ta turen til Tønsberg Idrettshall for en ordfører fra Nøtterøy, for å se laget sitt spille i byen. Tønsberg er jo vår by også.

Når Nøtterøyhallen ble bygd var det jo også et håp om at vårt topplag skulle spille i storstua på øya og i region. Nøtterøyhallen var ikke mange ukene gammel før politikerne måtte bla opp med ytterligger drøye to millioner kr. for å få laget hjem.

Roar kunne glede seg over at dette var en sak det var politisk enighet om og pengene ble bladd opp i rekordfart. Utover det at alle politikerne ville ha laget hjem diskuteres vel ikke kampresultat og tabeller til daglig, men hvem vet hva som skjer nå.

Bilde: Fra venster: Hreidar, Geir, Roar og Vojtéch. Både Geir og Roar er glade for å ha fått kjempene Hreidar og Vojtéch med i toppen.

Nøtterøy Håndball er mer enn et eliteserielag.
At laget gjør det bra på håndballbanen gleder selvfølgelig enormt, vi har fått en gjeng forbilder som vil dra med seg flere idrettsstjerner fremover. Det som kanskje gleder like mye for flere av oss politikere er Nøtterøy Håndballs samfunnsengasjement.  Nøtterøy Håndball har et lag og ildsjeler som tar samfunnsansvar. Det at man tar seg tid til aktiviteter med feksempel Bymisjon og nå FRI gir gjenklang utenfor idrettsbanen.   FRI er for øvrig et av Roars hjertebarn, og derfor gleder det ekstra at laget i hans hjerte har innledet samarbeid med Bymisjon og prosjektet FRI.

Nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen, søndag 11. september kl. 16.00 får valg være valg, da er det Nøtterøys kamp mot Viking Stavanger i Nøtterøyhallen som gjelder. Han håper å få med seg hele formannskapet til kampen, for å ta del i gleden over at laget er hjemme igjen.

(Nøtterøy)