Målsetning: Sluttspillplass

Ikke glem at vi kun har tre spillere med erfaring på dette nivået.

Så er det mindre enn tre uker til seriestart og interessen for Nøtterøy er påtagende. Salget av sesongkort går som forventet og pågangen til Idrettsskolen er tiltagende. Oppi alt dette har også Nøtterøys gutter levert gode resultater i oppkjøringsperioden. Det er simpelthen ikke rart at omgivelsene skrur opp forventingene.
Vi fant det på sin plass og ta en prat med klubbens trener Geir Erlandsen og klubbens daglige leder Frank Pedersen. Hvordan ser det hele ut fra deres ståsted.

Nøtterøy er et ungt lag, med lite rutine på toppnivået.
Vi har kun tre spillere med lang erfaring på et nivå som Postenligaen, pluss en med noe erfaring.
Johnny, Hreidar og Vojtech har spilt på øverste nivå i nasjonale ligaer. Alle tre har også landslagserfaring, mens Hreidar og Johnny også har erfaring fra tysk bundesliga.
I tillegg til disse har Simen Holm noen kamper for Drammen på dette nivået.  Resten av spillerne skal møte en ny verden.
Trykket i hallen, tempoet og fysikken i spillet blir en ny opplevelse for de fleste. Det store spørsmålet er hvordan vil de takle dette.

Gode resultater i oppkjøringen sier ikke så mye om styrkeforholdet.
Til tross for gode resultater i oppkjøringen kan vi ikke ta det som en selvfølge i serien. Selvfølgelig er det bra at ting har godt vår vei i oppkjøringen, men vi skal huske at ingen av lagene har stått en kamp med full førsterekke ennå. Vi så det i for eksempel kampen mot ØIF Arendal. Greit nok at vi vant, men de minuttene ØIF sto med sitt antatt beste lag fikk vi kjørt oss. Runar slo vi Skjærgårdslekene, men de har levert gode resultater i etterkant, så mot dem blir det ingen dans på roser.
For Geir har ikke resultatene hvert avgjørende i oppkjøringen, men fokus har hvert på hvordan den enkelte løser oppgavene han har fått tildelt.

Suverene sist sesong eller …?
Vi må nesten spole litt tilbake i minnene fra forrige sesong. Ja da, vi vant og var oppe før de siste serierundene, men var vi så suverene som vi tror?

Nei, men vi hadde marginene på vår side. 4 uavgjorte kamper i serien er ikke normalt. Nøtterøy var det enste laget ved siden av Rygge HK (damer) i de to øverste divisjonene som hadde så mye som fire uavgjorte kamper. Vi gikk opp, Rygge HK gikk ned. Vi hadde to kamper med ett måls seier, to kamper med to måls seier og en kamp med tre måls seier. Det er 9 kamper av 22 kamper som kunne ha vippet andre veien.

Alle husker vel den dramatiske kampen mot Herulf, hvor gjestene ledet med syv mål før vi våknet og til slutt endte med en syv måls seier. Dette vil aldri gjenta seg i Postenligaen. 

Vi gikk opp ett år før planen, men nå er sluttspillplass målet (topp 8)
Vi fikk en flyt og marginer som gikk vår vei og ikke minst, vi slapp skader, derfor befinner vi oss i Postenligaen ett år før planen. Vi må være realistiske og for et nyopprykket lag er det å sikre seg en plass i sluttspillet et stort mål. Sesongen må brukes til å bygge erfaring for fremtidige høyere målsetninger.


Geirs og lagets mentale rådgiver Frank Beck sier det dreier seg om å slå seg selv. Får vi en sluttspillplass så har vi slått oss selv solid, og med det kan forventingene skrues høyere for sesongen 2012/13.

Serieåpningen blir knalltøff
Vi åpner hjemme mot Viking Stavanger, dette laget er en av medalje kandidatene. Et tap her vil fort sette litt ekstra press før neste kamp som er Runar borte, som må betraktes som favoritter. Verst tenkelig senario er 0 poeng på to kamper, men 4 poeng og et eventyr kan være på gang.

Ikke rom for egotripper, vi må spille som et lag
Vi har sett tendenser hos enkelt spillere at de tror de kan vinne kamper lettere alene enn som et lag. Dette er rusk som må ryddes opp i, håndball og fremfor alt på dette nivået dreier seg om å gjøre hverandre gode. Nettopp når alle husker det, så er vi meget gode.

Forsvaret med krigeren og strategen Johnny Jensen, samt kjempen Vojtěch Sik er antatt å være Nøtterøys styrke. I tillegg til de to nevnte herre vil Hreidar Gudmundsson kunne være en matchvinner.
Når vi er gode så gir forsvarsarbeidet grunnlaget for vårt fremste angrepsvåpen som er hurtigheten.

Flere spillere har fått mer muskler og vekt
Fredrik Thorsen Ervik og Viktor Olofsson er de spillerne som har hatt størst fremgang når det gjelder styrke, samtidig kan vi også ane en mental revolusjon. På strek har Michael Jonassen også utviklet mer styrke og er en god avlaster for Johnny fremover. Som tidligere omtalt har alle spillerne utviklet seg fysisk og er kommet opp til det nivået de som et minimum skal være på.
Erfaringen teller mot, men den krigerske innstillingen kan rette opp mye.

Hva møter oss er et usikkerhetsmoment
Skadesituasjonen i egne rekker kjenner vi til foran enhver kamp, og kan planlegge eget spill ut i fra det. Det som derimot er vanskelig å planlegge er situasjonen hos motstanderne og deres endringer i spillerstallene. De ti lagene som er igjen i Postenligaen har erfaring med motstanderne på en annen måte enn det vi har, samtidig har de færre nye spillere hos motstanderne å skaffe seg kunnskap om.
Hvilke spiller som man får skader på vil også kunne være ekstremt utslagsgivende for alle lag.    

Den 8. spilleren blir viktig og har noe å bevise.

Bilde: Symbolet på den 8. spilleren bæres inn av Flint spillerne Ellen Marie Folkvord og Cathrine Pedersen.

Forrige sesong var den 8. spilleren med på å ta flere poeng og i år kan de bli enda viktigere enn i 1.divisjon.  Ryktene begynte i fjor å spre seg, om Nøtterøys hjemmearena og støtten laget hadde der.

Åpningskampen i Skjærgårdslekene var et bevis på at dere var der igjen.  En etter en fikk spillerne applaus etter som de entret parketten. Denne mottagelsen ble utrolig verdsatt av spillere og ledere. Siste treningskamp hadde ca. 200 stykker funnet veien til Nøtterøyhallen, noe som er overveldende.

I mange kretser blir det hevdet at Tønsbergregionens supportere, det være seg fotball, håndball og annen lagidrett kun er medgangssupportere. Tiden er inn for å motbevise det. Når vi møtte tunge stundene, ja da er det den 8. spillerens støtte som kan være avgjørende. Sammen skal vi kjempe for en sluttspillplass.

Vi har snakket med supportere som sier at seier er viktig, men viktigst av alt er at gutta spiller som et lag med hjerte utenpå drakta. En backhand i fra Johnny eller ett gjennombrudd av den spektakulære sorten er bare krydder.

Vi skal spille med hjerte utenpå drakta som et lag og vi skal underholde
Gjør vi det så vil vi også oppnå målsetningen, glede supporterne og alle sponsorer som støtter oss.

Så både Geir og Frank gleder seg til å ta dere i mot og sørge for at dere går hjem med en god opplevelse uansett om det blir 0, 1 eller 2 poeng.  I Nøtterøy skal håndball være en opplevelse og ta med seg inn i den neste hverdagen, på samme måte som en god revy.