Nøtterøys svar på NAV

For å få nye spillere til å lykkes på ukjent sted må de følges opp utenfor banen også.

I dag er første prøve på om trivsel og hjerte til de nye spillerne er forankret i det å spille med hjerte utenpå Nøtterøydrakta.
Det er her våre entusiastiske og personlig engasjerte medarbeidere kommer inn. Nøtterøy er klubben i mitt hjerte for alle tre medarbeiderne, men samtidig har de også plass til å sørge for at nye spillere som flytter til byen føler seg hjertelig tilstede. Hvem er så disse personene som brenner så sterkt for klubben og som er der når spillerne trenger hjelp til å finne frem i fylkeshovedstaden.

Trioen som skaffer bosted, jobb og trygghet

Teamleder Nina

Nina Næss har med seg Gyrid Beck Solberg og Knut Brox i jobben med å sikre spillerne inntekter og tak over hode. Fordi om vi er i Postenligaen så er vi ingen proffklubb, det betyr at spillerne må ha noe å leve av ved siden av støtten de får fra klubben.

Trioen legger all sin sjel i å få nye spillere til å trives, et godt sted å bo og en jobb som kan kombineres med håndball.  De fleste som er engasjert rundt laget er overbevist om at noe av nøkkelen til at nye spillere som kommer til laget fungerer så godt, ligger i den jobben disse gjør utenfor parketten.

Men hva vet du om disse nøkkelpersonene med det store hjerte for Nøtterøy håndball.

Vi skal her gi dere en kort presentasjon.

Teamleder er Nina Næss gifte med den ikke ukjente Nøtterøy spiller og baker Terje Næss

Nina har erfaring som aktiv både i fra håndball, fotball og langrenn. Karrieren startet med håndball i Bæring/Hosle 1969 til 1974, samtidig gikk jenta på langrennsski for Fossum i fra 1969 til 72. I 1972 ble håndball kombinert med fotball for Øvrevoll BK frem til 1974.

I 1975 flyttet Nina fra Bærum til Nøtterøy og vips så ble det to perioder med håndballspill for Nøtterøy først fra 1975 til 1985 og så fra 2003 til 2005. I 1980 spilte hun også fotball for Nøtterøy.

Som håndballspiller var hennes rolle bakspiller, mens på fotballbanen var hun ving, vi antar det var en lynving.
 Vi kan trygt si at Nina er en energibombe for allerede i 1977 kom hun inn i styre i Nøtterøy Håndball og her ble hun et par år. 2004 gjorde hun comeback i styre og ble sittende til 2008. I tillegg har hun trent noen jentelag.

I dag er hun Teamleder for Nøtterøys A-lag, men tro ikke at det legger noen demper på fysiske aktiviteter. Denne dama har flere jern i ilden, hun går mye på ski, padler litt, sykler litt, spiller ørlitegrann golf, følger opp datter som seiler.
På spørsmålet om hvor det første idrettsvalget falt på håndball svare Nina “ Nysgjerrighet antagelig…”

Hva er det som fasinerer deg ved Nøtterøy Håndball og håndball generelt?

Svare kommer kontant.  Fantastisk engasjement og glede, usedvanlig dyktig sjef(Geir), mange hyggelige og flinke mennesker som er involvert.

Nina tror vi klarer målsettingen om sluttspill.

For de som får inntrykk av at all tid går til Nøtterøy Håndball så kan vi bare si, dama jobber som alle andre i Nøtterøy.  Hun jobber i et revisjonsfirma når ikke håndballen spiser henne.

Gyrid Beck Solberg er den andre jenta i sosialgruppa
Gyrid er flasket opp med håndball gjennom blant annen faren og håndballlegende Frank Beck

Gyrid begynte å spille håndball i Nøtterøy som 6 åring, og allerede som 14 åring ble hun trener. Det kommer vel ikke som noen bombe når vi sier at Gyrid også kombinerte håndball og fotball, men absolutt mest håndball. På parketten var plassen venstre back, mens hun spilte både ute og som keeper på fotballbanen.
I tillegg har Gyrid puslet litt med alpint, og langrenn (egentlig ikke så glad i langrenn men syntes jeg må det, hytte på fjellet ”krever” det).

Gyrid har flere roller i Nøtterøy håndball. Nå sitter hun i styret i Nøtterøy håndball bredde, er sportslig ansvarlig for Skjærgårdslekene og VIP vert, foruten å være en del av gruppa som tilrettelegger rundt A-laget.

Når vi lurer på hva som får Gyrid til å legge ned så mye tid i Nøtterøy Håndball, ja da renner det bare over.
 
Jeg er så stolt av det som skjer i Nøtterøy håndball nå, både i NH og i NHB. Engasjementet, begeistringen, og det å føle at man er med på noe bra. Men vi kan hele tiden bli bedre, f.eks som supportere, VI MÅ HEIE MER. (syntes i hvert fall jeg).
Med håndball generelt er det at det er en knall tøff sport, masse mål, masse kamper i kampen, samholdet, ”trøkket”, spenningen, det at det blir ”blødd for drakta”, fightingen, taktikken osv.
Jeg tror vi sikrer sluttspillplass og ender på 5 plass.

Som Nina jobber også Gyrid med andre ting enn håndball. Hun jobber på Borgheim skole, jobber også på Toppidrettsgymnaset i Telemark, som ligger i Skien. Hvor hun holder også foredrag innen motivasjon.

Knut Brox er hanen i denne gruppa.

Knut fant interesse for håndball gjennom venner, for det var på friidrettsbanen du kunne se han som utøver. Men så en dag fikk en kamerat han med på Håndballkamp, vi retter en stor takk til kameraten i dag.

Knut ble også kjent med Tonje Larsen og fulgte hennes fremganger nærest i tykt og tynt. Så for seks syv år siden begynte han å frekventere Nøtterøyhallen og interessen for Nøtterøy håndball ble bare økende.

Knut jobber som prosjektleder i Tønsbergs Blad, og med samarbeidet Tønsbergs Blad / Nøtterøy ble det mer og mer naturlig at han gikk inn å engasjerte seg.

Knut er ansvarlig i Tønsbergs Blad Olabilløpet og skidagen som også er et samarbeidsprosjekt med Nøtterøy håndball.

Stikker du innom treninga en dag så ville de overraske hvis ikke Knut dukker opp.

Du ser de alle i hallen når Nøtterøy spiller, de går der med et hjerte som slår for Nøtterøy. Med en glød for klubben som gjør det at hvis de ber deg om en håndsrekning til klubben så klarer du ikke å si nei.

Dette er personer du ikke ser så ofte i media, men deres jobb er uvurderlig i forhold til vår fortsatte fremgang