Et tap vi kan leve med.

Høye skuldre og Kjetil Strand senket Nøtterøy.

Nøtterøy annonserte på forhånd at festen skulle fortsette og fest ble det, men Viking hadde Kjetil Stand som ville delta for fullt.
Rammen rundt kampen var perfekt, i god tid før kampen fant sola vei gjennom skydekket og lyste vei til Nøtterøyhallen. Publikum strømmet til hallen og de første billettene ble solgt allerede 1 time og førti minutter før kampstart.

Sponsorer, politikere og andre VIPer var ute i god tid. Utenfor hallen sto Nøtterøy Musikkorps og spilte, ja alt lovet godt for en festforestilling.
Geir Erlandsen ga alle gjestene sin vurdering av kampen. Det som plaget han var den godfølelsen han hadde forrige sesong i to kamper, begge tapte vi.

Stor stemming i storstua.
Stemmingen i hallen økte i takt med publikumstilstrømning og allerede mer enn en halv time før kampstart var stemmingen stor. Publikum koste seg i hallen og var begeistret over hva de fikk servert.
Vikings trener Gunnar Blombeck var meget fornøyd med hallen og publikum og sa det slik etter kampen:  «Tiden frem til kampstart minnet veldig mye om opplevelser fra Tyskland, dette kan Nøtterøy være fornøyd med. Det blir mange, mange lag som skal slite med å få poeng her».

Bilde: Publikum var med og støttet hele kampen ut.

Max åpning
Maximillian fikk hallen til å eksplodere etter 25 sek, med et historisk mål. Nøtterøy hadde ledelsen i Postenligaen i sin åpningskamp.  Nøtterøys spillere og supportere var i paradis i 1 minutt og 30 sekunder så fikk Viking straffe og Stand banker inn 1 -1. Et drøyt minutt senere setter stter Strand inn en straffe til og dermed var Viking foran. Johnny bringer balanse i regnskapet tretti sekunder senere, men på nytt kommer Viking foran og nå ble de der, med ett og to mål.
«Slik gikk no minuttan til klokka viset 13.17». Johnny får 2 x 2 minutter og de fleste frykter målfest fra Viking. Den gang ei, vi flyttet beina og kjempet som løver og plutselig var fire utvisningsminutter historie. Vi fikk oppleve det som ble kampens lengste måltørke.

Bilde: Maximillian satte inn Nøtterøys første mål i Postenligaen og ble toppscorer med 10 mål.

Hva skjer’a?
Etter en oppvisning i kollektivt arbeid i disse fire minuttene begynte troen på rundens bombe å komme snikende inn i hodene våre.  Så skjer det som ofte skjer når et lag får fullt mannskap, plutselig får spilleren som kommer inn alt ansvaret i fanget. Dette skjedde til fullt monn med Nøtterøy, vi åpner døra for Viking som scorer fem mål mens vi setter inn ett i løpet av fem minutter.
I resten av omgangen klarer vi å score ett mål mer enn gjestene og kan gå til pause med bare fire mål bak.

Rammen var satt, men høye skuldrene ødela finalen.
Rammen rundt kampen finner du vel sannsynligvis bare tilsvarende hos Elverum og med Maxmillians åpnings mål ble det virkelige trøkk i hallen. Når vi i tillegg klarte å holde Viking i sjakk under Johnnys fireminutter så trodde vi at fire mål bak til pause skulle være mulig å hente inn.

Gutta kom tilbake etter pause med en sterk tro på at dette skulle vi fikse og når Johnny setter inn 26 – 27 reduseringen syv minutter før slutt lever drømmen.

Viking øker til to mål, men Maximillian sørger for at vi fem minutter før slutt fremdeles er bare ett mål eller to unna en mini oddsbombe.
Rammen for den perfekte thrilleravslutningen er som bestilt, så går alt i vranglås. De høye skuldrene vokser oss over hårrota og plutselig var festen over for spillerne.

Publikum fornøyd tross tap.
Vi har skrevet det før og gjentar det nå, å tape for en medaljekandidat er ingen katastrofe hvis alle har gitt sitt og blødd for drakta. At vi går av banen med tap får være så, men publikum fikk valuta for pengene og vil forhåpentligvis gå mann av huse til neste kamp.
Publikum håper selvfølgelig at deres lag vinner, men som mange har utalt så er et tap ingen katastrofe hvis laget har gitt alt. I går ga vi alt, men var ikke bedre når det gjaldt.

Vi må ikke glemme at vi aldri har spilt på dette nivået før, så nå får vi bygge videre på det som var godt. Resultatet har allerede sendt et signal til de andre klubbene om at det blir ikke en enkel match å dra fra Nøtterøyhallen med poeng.

Den 8. spilleren har også vokst seg større og sterkere enn i fjor og med samme oppslutning fremover så skal vi sammen plukke mange poeng både hjemme og ute.

Bilde: Tap til tross, publikum var fornøyd.

Ros var Viking
Både Kjetil Strand, Vegard Samdahl og trener Gunnar Blombeck ga uttrykk for at dette var en hall mange lag ville får problemer med å ta med seg poeng fra. Rammen rundt kampen var utrolig bra, alle var enige om at erfaringskontoen ble utslagsgivende på slutten, for selv medaljekandidat Viking vaklet litt når det gjensto fem minutter.