Kampen om å være best i byen

Håndballen har tatt føringen på publikumssiden.

“Hockeyfeber i Tønsberg“ skrev Vestfold Blad for noen  uker siden.
“– Larvik har håndball, Sandefjord har fotball, og nå skal Tønsberg få ishockey, sier ildsjelen bak Tønsberg Vikings, Lars Oddvar Fjeldvang “. til Vestfold Blad.
Vel, det er ikke bare Larvik som har håndballen, for håndballen i Vestfold er mer enn bare Larviks jenter. Sandefjord har vært dominerende på herresiden i mange år og har to lag i herrens øverste serie – Postenligaen. Fotballen i Sandefjord har ingen lag i øverste divisjon. I Tønsberg har vi både Flint og Nøtterøy i øverste divisjon så for tiden kan vi vel si at Vestfold er et håndball fylke. Så skal vi selvfølgelig ikke glemme at byen og regionen er full av talenter og meriterte utøvere i individuelle idretter.

Ja, vi er enig i at Tønsberg er beste ishockey by i Vestfold, men kampen om hvem som er best i byen er langt fra avgjort. Hadde Ishockey og håndballen fått pumpet inn like mye penger som fotballen i Tønsberg så hadde vi nok vært helt på toppen i begge idrettene.
Situasjonen er den at det i dag er håndballen som råder grunnen som publikumsidrett i Tønsberg, Nøtterøy trekker flest tilskuere uansett kjønn, og Flint trekker flest hvis vi ser på dameidrett.   Vi har sett litt på tallene og på topp ligger Nøtterøy Håndball foran FK Tønsberg, Flint Tønsberg Håndball og på fjerdeplass finner vi Tønsberg Vikings.

Nøtterøy      
Kamper   Totalt Snitt
4   3446,00 861,50
       
FK Tønsberg
Kamper   Totalt Snitt
10   5002,00 500,20
Kamper   Totalt Snitt
9 (uten kampen mot Ørn)   3467,00 385,22
Kamper      
4   Ikke oppgitt  
       
Flint Tønsberg Håndball 
Kamper   Totalt Snitt
5   1734,00 346,80
       
Tønsberg Vikings
Kamper   Totalt Snitt
8   2286,00 285,75

Kanskje vi skal våge oss på at det er en lettere håndballfeber i regionen.
Uansett hvor mye eller lite feber det dreier seg om så er ikke fotballen den dominerende faktoren prestasjonsmessig i Tønsberg, det er håndballen fulgt av Ishockey. Nøtterøy Håndball har hatt en eventyrlig opptur publikumsmessig etter at vi flyttet til Tønsberg Idrettshall, og dette har fortsatt etter vi kom tilbake til øya.
 
“This Town Ain’t Big Enough for Both of Us” sang den amerikanske pop gruppen Sparks .
Vel , for idretten i Tønsberg er vel spørsmålet om denne byen har nok sponsorer og tilhengere for eventuelt å ha et topplag i Ishockey, to i håndball og ett i fotball.

Pengene avgjør, og supporterne avgjør hvilke omdømme Tønsberg regionen får som idretts by.
Det er ikke til å underslå at byen har for lite utøvere uansett lagidrett som er gode nok og villige til å ofre nok for at noen av idrettene skal kunne klare å holde seg i toppen av sin idrett. Det være seg Fotball, Ishockey eller Håndball. Så det må hentes inn spillere som må ha steder å bo og noe å leve av.  Det koster penger å henge med i toppen. For Nøtterøy kan vi konstantere at ett opprykk koster for å møte forbundets krav til lisenser. Mens et opphold i 1. divisjonen hadde påført oss langt større kostnader enn Postenligaen bl.a. pga vesentlig større reisevirksomhet.

Nøtterøy ønsker å bygge en solid klubb for fremtiden.
I dagens Tønsbergs Blad går klubben ut og erkjenner at det er tøft å komme opp, det er ingen dans på roser fordi om gleden over oppslutningen rundt kampene har hvert veldig bra. Menneskene bak Nøtterøy Håndball brenner for klubben og ønsker å gi Øya og Byen noe tilbake.

Klubben har gjort grep for å ha kontroll fordi vi skal bygge en solid toppklubb. Vi lever og jobber i nuet, men planlegger for fremtiden. I denne forbindelse arrangeres torsdag et strategimøte for perioden 2012 -2015 under arbeidstittelen NORGES BESTE i 2015?

En tøff målsetning og for å nå dette trenger vi flere personer som ønsker å bidra. Vi trenger kreative personer, arbeidsmaur, humørspredere, personer ønsker bare å bidra for de at de har glede av idretten og ser at idretten gleder mange.

Ønsker du å bidra ta kontakt med Frank Pedersen på mobil 95 93 99 10 eller e-post administrasjon@nifhandball.no. Ønsker du bare å gi oss ideer og tips hvordan vi kan bli bedre, ja best i byen eller landet for den sakens skyld. Send oss et tips til administrasjon@nifhandball.no eller skriv det i Facebook kommentarene på siden.