Andre hjemmeseier til Nøtterøy

Vi klatret et trinn opp på tabellen denne helgen.

Geir Erlandsen gikk for første gang ut i media å ga uttrykk for at han trodde på seier, og det samme gjentok han overfor sponsorer og andre VIPer kun 30 minutter før kampstart. 649 tilskuere hadde funnet veien til Nøtterøyhallen til tross for damelandskamp på TV, dette er noe vi må si oss fornøyd med.

Fra avkast så vi et Nøtterøylag som var mer tent enn noen gang før og allerede etter snaue 30 sekunder setter Hreidar standarden for sitt målvaktsspill i første omgang. Når så det er spilt drøye ett minutt banker Maximillian inn sitt første mål fra 7-metersmerket. Fyllingen setter sin neste sjanse og det lover godt for en jevn fortsettelsen av kampen.

Etter to minutter og sytten sekunder får Nøtterøy et nytt syvmeterskast. Mannen som kjemper om Postenligaens toppscorertittel gjør seg klar for å sette sitt andre mål. Så skjer det – en elendig utført straffe går rett i panna på Fyllingens målvakt. I stedet for å sette sitt andre mål blir Max belønnet med rødt kort og må se resten av kampen fra tribunen.

Da var det nok mange av de tilstedeværende som tenkte “Hva nå, drøye 57 minutter uten toppscoreren. Dette blir en ny nedtur.” Dette medførte nok ytterligere tenning hos våre gutter. Før syv minutter var gått var også Johnny sendt en tur av banen.

Av de drøye første åtte minuttene hadde vi spilt fire minutter med fem mann og allikevel leder vi 3–2, dette kan bli den dagen vi drømte om.

Grunnlaget for seieren ligger i forsvarsarbeidet og bakerst sto Hreidar som ble dagens Nøtterøy spiller.
I første omgang leverte Hreidar en praktkamp som ga grunnlaget for kåringen som Nøtterøy og banens beste. Redningsprosent på 50 % sier sitt. I andre omgang hadde dagens mann en litt tung periode, men så snaue 8 minutter før slutt på stillingen 19–20 får han inn de avgjørende redningene som er med på å sikre seieren. Når sluttsignalet går har han en redningsprosent på 45. Dette sier sitt om målvaktspillet.

For at en målvakt skal lykkes så må også forsvaret fungere og det gjorde det til de grader. Geir har gjentatt til det kjedsommelige at vi må gi like mye juling som vi selv får. Det er bare Drammen og Haslum som har færre bestrafningspoeng enn Nøtterøy og det med en kamp mindre enn oss. I den andre enden av listen finner vi, ja nettopp, dagens motstander FyllingenBergen.

I dag brukte laget de musklene som finnes der og det var nok til å stoppe gjestene, Hvis vi skal trekke fram noe negativt så er det at vi ikke setter mer en 52% av skuddene, men på den annen side setter bare Fyllingen 40% av sine skudd.

Simen Holm ble toppscorer med 9 mål.
Etter skadeavbrekk er endelig Simen tilbake for fullt, og i dag blir han toppscorer med ni mål. Simen strålte som bare sola kan på en sommerdag, men samtidig var han ikke helt fornøy med bare 50% uttelling og litt for mange tekniske feil. Med flere kamper vil nok feilmarginen bli redusert.

Drama til siste sekund.
Førtifem sekunder før slutt, på stillingen 22–21 redder Hreidar mesterlig et skudd fra 9 meter og jubelen vil ingen ende ta. Når det er tjueen sekunder igjen tar Geir timeout, den seieren må ikke glippe. Når så Vojtech setter inn 23 – 21 seks sekunder før slutt eksplodere hallen i jubelscener som vi så lang har sett for lite av.

Stor gratulasjon til alle spillerne og takk til den 8. spilleren.
Så kan jo de som valgte damelandskampen mot Sverige angre på valget, for den spenningen og dramatikken som var i Nøtterøyhallen kunne de umulig oppleve foran TVen. Den 8. spilleren ga sin fulle støtte til laget i det meste av kampen, og det trykket som en hjemmearena skaper begynner å ta form. Sammen gleder vi oss til fortsettelsen.

Vi klatret et nytt trinn på tabellen.
Med dagens seier fortsatte klatringen på tabellen og for øyeblikket innehar vi 9. plassen som er sikker plass. Opp en plass til på tabellen og vi er inne på den siste sluttspillplassen. Når vi neste søndag møter Follo, vil den plassen være innenfor rekkevidden hvis onsdagens kamp mellom Haslum og ØIF Arendal går som normalt.