Det var vår dag i dag.

Dagens lagseier gir oss et hopp på to plasser på tabellen. Herulf -  Nøtterøy 22 - 27

Det ble akkurat så jevnt og tøft som vi hadde ventet i drøye 54 minutter, når vi så fikk 24 – 20 var seieren aldri truet. Den gode følelsen hadde vi hatt i over ti minutter på dette tidspunktet for på stillingen 17 – 19 og tomålsledelse til oss følte undertegnede at dette ville bli vår dag.

Denne seieren var ekstremt viktig, ja så viktig at Geir beskrev den som en 8 poengskamp i Tønsbergs Blad på lørdag. Med seieren rykket vi opp fra 11. plassen til 9. plassen og med normalt forløp i søndagens to kamper vil vi ligge to poeng bak 7. plassen etter helgens runde. Med tap hadde vi hatt tre poeng opp til niende plassen og hvis BSK mot alle odds skulle slå Runar vil vi vært tre poeng fra 10. plassen.

Lagseier med en ekstra stjerne til Hreidar.
Dette var i høy grad en lagseier og etter den litt begredeligere innsatsen mot Follo så var det deilig å reise kjerringa mot Herulf. Seieren legger vi i forsvarsarbeide anført av den hardt kjempende duoen Johnny Jensen og Andre Fevang.  Vi blokker mer enn Herulf, vi presser laget til å skyte mer utenfor enn på lenge og når Hreidar står opp med 52% redninger så blir dette bra. Sammenligner vi mot Follo så får vi seks flere skudd mot oss nå og slipper inne 6 færre mål enn mot Follo, dette sier noe om forskjellen i forsvarsarbeidet mellom de to kampene og gjenspeiler resultatet.

Vår akilleshæl er for få til gode avslutninger.
Mange vil kanskje ikke tro det. Vi har totalt sett nesten 25 % mer uttelling på våre skudd mot våre motstandere denne høsten, forskjellen ligger i at de har skutt 49 fler skudd mot oss denne høsten. Når vi så vet at det kun er to lag som har sluppet inn færre mål enn oss så sier det noe om potensialet hvis vi kommer til flere avslutninger.  Selv i dagens kamp avslutter Herulf med seks flere skudd enn oss.

Før de fire siste kampene startet skrev vi at nå starter serien for oss.
Av 8 mulige poeng på disse kampene fikk vi poeng nr. 4 og 5. i går. Herulf hadde et visst håp om å ta oss, statistikken var mot oss. De siste tre årene har de vunnet alle oppgjørene med til sammen 22 mål, derfor var det ekstra godt og få kastet bort spøkelse mot Herulf på sjøen.

Nå er det bare å fortsette treningsarbeidet på samme måte som sist uke, onsdagens verter har bare et lag bak seg på tabellen når det gjelder baklengsmål, så ved å få stoppet dem så bør fremgangen fortsette.

Maxmillian forsetter kampen om toppscorer rollen.
Maximillian ble vår toppscorer i går med seks mål, men den som har best uttelling er Johnny som 75 % uttelling, tett fulgt av Michael med 66 % og Viktor 57 %

Så langt i sesongen er det Michael som har hvert vår mest effektive spiller som scorer på over 70 % av innspillene, i tillegg så får han en del straffer som andre får gleden av å sette inn.

Når det gjelder spillemål så er det kun Christoffer Rambo som har scoret flere enn Max, men ser vi totalt så er det Kjetil Øvrelid Strand. Det røde kortet mot Follo får ta skylden for at Rambo ligger foran.

For Nøtterøy betyr ikke noe hvem som scorer, men at vi totalt sett fremstår som et lag og scorer mer enn vi slipper inn. Dette var også årsaken til at vi vant lørdagens kamp. Nå gleder vi oss til kampen mot Viking og her har vi noe å hevne.