Nøtterøy fortsatte seiersrekken

Vi gjorde alle bookingselskapenes tips til skamme.

Å hvilken herlig dag, en dag hvor drøm ble til virkelighet. Allerede når jeg sto opp denne dagen følte jeg at det ville bli vår dag, så derfor valgte jeg å satse dagens oddspenger på Nøtterøy. Ettersom kamptidspunktet nærmet seg vokste bare denne følelsen, «Yes, denne kampen vinner vi».

Fokuserte blikk og vinnervilje.

Du kunne se det allerede under oppvarmingen – fokuserte blikk. Blikk som lyste av seieresvilje, blikk som ville vise at det var et lag som hadde vokst gjennom vintermåneden. Mange lurte nok på hvordan Nøtterøy kunne finne på å selge lagets toppscorer?  Hvordan skulle de klare å score nok mål? Men som kjent å score ett mål mer enn motstanderen er nok, å score nok mål behøver ikke være over tretti hvis man er tette nok bak. Vi satte inn det første målet etter 29 sekunder og stengte bak. I løpet av åtte minutter og førtitre sekunder scoret vi fire ganger og slapp inn ett mål, i tillegg hadde vi to stolpeskudd. Elverum hadde ingen ting. Dette kaller jeg å ha rett fokus eller å være «Dønn til stede» som Frank Beck ville sagt.

Alle har vokst gjennom vinteren.

I takt med Nøtterøys poenghøst har også spillernes selvtillit vokst og at et par spillere er blitt borte siden jul har overhode ikke hatt innvirkning på den stigende selvtilliten. Det bunnsolide forsvarsarbeidet er lagets styrke og har bare blitt styrket gjennom vinteren. Hreidar og Johnnys matching med det islandske og norske landslaget har bare løftet og inspirert begge til fordel for Nøtterøy i vårsesongen. Det vi også har sett en trend på som bare fortsatte i dag er det at mange spillere tegner seg på scoringslisten, vi har ligget på 7 og 8 spillere som scorer i hver kamp den senere tiden.I takt med selvtilliten har også feilpasningene blitt færre og færre, under tvil kan vi strekke oss til en i går.

Ingen panikk, men fortsatt ro nå vi ble satt under press.

Etter et bunnsolid tak på kampen de 25 første minuttene i første omgang krøp Elverum nærmere og nærmere, men det var ingen tegn på overilte handlinger i omgangens sluttminutter. Vi ville så gjerne gå til pause med ledelse, men når Stegavik reduserer til 12-13 et minutt og 20 sekunder før pause sniker angsten seg inn hos oss supportere. Ingen panikk å spore oss spillerne. De får klokka til å gå i nesten seksti sekunder og så banker Johnny inn 14-12. Når Elverum desperat prøver å redusere står Hreidar der og redder. Vi kan gå til pause med 14-12 ledelse og aldri har pølser, vafler og kaffe smakt bedre i en pause i Nøtterøyhallen.

Nøtterøymaskinen maler videre.

Mange var spente på hva Elverum hadde funnet på i pausen – var det en undervurdering av Nøtterøy som ville føre dem grusomt tilbake i kampen. De startet som forventet med å reduser til et måls ledelse, men vi slo tilbake og økte ledelsen. På nytt kom gjestene tilbake, men de klarte ikke å komme nærmere en det ene målet bak. Etter snaue femten minutter kastet en frustrert Elverumtrener det grønne kortet. Elverums gutter skulle minnes på stundens alvor, uten at dette hjalp noe. I stedet hadde Nøtterøy økt til en fire måls ledelse når uret i hallen viste 19.07 av andre omgang.

Maksimal måte å vinne på.

Nøtterøysupporternes jubelbrøl var i ferd med å løfte taket av hallen når vi gikk opp til 22-18 med drøye ti minutter igjen å spille. Trommene til supportene fra de dype Hedmarksskogene hadde stilnet, frykten for en tung hjemreise begynte å snike seg inn over de tilreisende. Så var det det med magefølelsen, den ble urolig og ikke uten grunn. I løpet av tre minutter klarte Elverum å snu 22-18 til 22-22, og for første gang i kampen siden 1-1 var lagene like langt. Ville denne vakre drømmen fra morgenen gå over i et mareritt – skulle vi på nytt glippe som tidligere i høst. Ikke tale om at våre gutter ville tulle bort denne seieren, så når Simen Holm tok tilbake føringen fem minutter og tretti sekunder før slutt så var det Elverum som måtte jage. Forsvaret spilte som kjempende løver og Hreidar la en «aksesky» over målgården så det ble nærmest umulig for gjestene få finne målet. Slik gikk no klokka mot slutt, men 80 sekunder før full tid kom utligningen.   Med over ett minutt igjen å spille måtte vi få et langt angrep, men vi ville neppe klare å spille kampen ut så skuddet som skulle komme måtte i mål. Sekundene smyger seg av sted – trettifem sekunder før slutt får vi straffekast.  Jonnas Rennemo går frem til syvmeteren, han har vært sikkerheten selv fra merket i dag. Pang og ballen sitter i mål – vil vi klare å stå i mot 35 sekunders voldsomt press fra Elverum. Etter 18 sekunder får Elverum straffe og vi ser seieren forsvinne, men da trer Hreidar frem og stenger målet med en matchvinnerredning som gir oss en mulighet til å øke ledelsen. Dessverre går skuddet i stolpen, men tiden ebber ut og våre gutter har levert sin beste kamp i Postenligaen.