Spanskkurs for Nøtterøys a-lag

Xavi en hjelpende hånd med nye triks fra Barcelona.

Denne uken har Geir fått trenerhjelp fra Spania. Tidligere lagkamerat fra Malaga Xavi Sabaté har tatt turen til Nøtterøy for å dele sine erfaringer som trener med Geir Erlandsen. Xavi har spillerbakgrunn som målvakt. Han var i mange år assistenttrener for toppserie laget Balonmano Antequera. Nå trenere han Barcelonas juniorer.

Xavi står sammen med Barcelonas László Nagy bak III Campus Internacional Laszlo Nagy d’handbol hvor det nå jobbes med muligheter for deltagelse fra Nøtterøy og samarbeids klubbenes spiller i alderen 8 – 17 år. Denne samlingen vil vi komme tilbake med mer informasjon om på våre hjemmesider.Bilde: Xavi fulgte intens med i kampen mot Haslum. Nå han og Geir snakket sammen noen dager og så blir det spennende og se på resultatet i fredagens kamp. Kanskje kan duoen og spillerne by Drammen på noe annet enn det de forventer seg av Nøtterøy.

Mandag og tirsdag har Xavi styrt treningen, to dager med mye fokus på aggressiviteten i forsvarsarbeidet. Høyere balltempo var også noe vi kunne observere ved selvsyn. Xavi vil følge laget frem til etter fredagens kamp og foruten øktene har de to trenerne studert mye video materiale i jakten på forbedringer.

Bilde: Xavi Sabaté gir sine instruksjoner om mer beveglse i forsvaret.

Både Geir og ass.trener Thomas Hay har fått mye ny inspirasjon, trenerne har selvfølgelig utvekslet og utvidet sitt reportoar med øvelser.
For gutta har det også hvert inspirerende å stifte bekjentskap med Xavi, så får vi se om dette er det lille løftet som skal til for å klå Drammen på fredag.