Hodestups ut av junior cupen

Nøtterøy Håndball – Fjellhammer 24-28 (8-14)
Etter en svak første omgang i begge ender av banen så det nærmest ut som en håpløs oppgave for Nøtterøy å komme videre, men med to minutter igjen var det fremdeles håp i hengende snøre.

Fra Nøtterøys tilhengere var det en del kommentarer som på innstillingen på banen at mange så ut til å ta for lett på dette fra starten. I håndball handler det om å være tilstede fra første sekund, ha stilt inn kanonen før start samt å stå opp i forsvar. Alt dette var fraværende i først omgang og de første fem minuttene av andre omgang.

Andre omgang var ikke mer femti sekunder gammel før gjestene hadde økt ledelsen til syv mål. Fra dette tidspunktet så det ut som om vi kom ut av dvalen, for i løpet av de neste 150 sekundene hadde vi redusert ledelsen med tre mål.  Fjellhammer slo tilbake og etter snaue seksminutter var ledelsen på nytt seks mål.

Frem til snaue åtte minutter ut i andre omgang holdt 6-målsledelsen seg. I løpet av de neste fem minuttene jobbet vi oss nærmere og nærmere gjesten og detter drøye 13 minutter var stillingen 18-20. Nå var det mange som trodde at miraklenes tid ikke var forbi og det umulige skulle bli mulig. Snaue tre minutter senere er stillingen 19 – 20 og plutselig blinket et mulig spill i Oslo Spektrum i det fjerne.

Plutselig er det slutt på fremgangen, når vi skal sette inn nådestøtet blir det i stede Fjellhammer som øker til en ny tremålsledelse. I de påfølgende minuttene pendler gjestenes ledelse mellom to og tre mål. Nå klokka viser 28:08 og stillingen er 23-25 velger Geir og Thomas mer dristig forsvarsspill i håp om å få tak på ballen. Vi lykkes å få ballen, men gjesten får den også så på 28:24 er stillingen 24-26. Mer dristig satsing det siste minuttet ga to baklengs og ingen uttelling til oss.

Tapet var et faktum og slukøret tuslet laget av banen. Sykdom og skader før kampen er kanskje noe av forklaringen, men det handler om å være «dønn tilstede fra start» og det var vi ikke i dag.

Simen Fredriksen, Petter Øverby og Jacob Gjøen delte toppscorer rollen med fem treff hver.