Fantastisk forsvarsspill

Nå ligger vi to foran forrige sesong.

Når vi reiset til Bodø var det for å møte laget med det tetteste forsvaret i Postenligaen, men det skulle ikke hindre oss i en utklassingsseier. Vi viste også at Bodø har et entusiastisk hjemmepublikum og med ny publikumsrekord 2400 tilskuere så ble denne seieren bare enda større. Forsvaret satt som et skudd allerede etter noen minutter og med det økte også Bodøs frustrasjon i takt med nedtellingen mot 60 spilte minutter.

Da Khaled etter snaue 24 minutter satte ballen i panna på Bodøs målvakt fra 7 meters merket var det «game over» for Khaled. Mange var nok bekymret utfallet av dette, men utrykket aldri så galt at det ikke var godt for noe passet vel godt inn i dag. Khaled var syk i går og ikke helt restituert i dag, derfor var det kanskje en fordel for Nøtterøy at Eric kom inn i stede.

Bodø hadde helt klart fått med seg Viktors fremganger og var derfor ekstra oppmerksom på ham fremover på banen. Bak leverte derimot Viktor varene. Smal stal til tross, det er godt å se at andre står frem når det som har stått frem så lang i sesongen for spesial oppvartning.
Dette var en lagseier, og seieren ble lagt i forsvarsarbeidet hvor vår sisteskanse storspilte. Statistikk kan tolkes på mange måter og når vi leser at begge lag hadde 49 avslutninger så er det grunn til å se nærmere på tallene.

Bodø fyrte som sagt av 49 skudd og får 14 mål som gir en uttelling på 28,57 %. De bommer på 10 skudd eller 20,41 %, tre skudd går i blokka og syv skudd i stolpen. 29 skudd går mellom stengene og 15 plukkes av Hreidar dette gir en redningsprosent på 51,72 %. Nå er det slik at noen regner stolpeskudd som redning siden målvakt presser skytter og med det som bakteppe kommer Hreidar opp i 58,33 % redninger.

Ser vi på bom pluss blokka som et resultat av godt forsvarsarbeid så redde forsvaret, som Hreidar er en del av hele 71,43 % av Bodøs avslutninger. Lag seier til tross, Hreidar var vår beste mann.

Et minus i vår egen i lykkerusen ar at vi er litt for dårlige på en del avslutninger i første del av kampen.

AVISA NORDLAND: Tapte med 13 mål – på hjemmebane

 

Det er ennå uklart om vi har klatret en eller to plasser på tabellen, men de som derimot er klart er at det var Postenligaens to tetteste forsvar som møttes og tettes av dem alle er Nøtterøys forsvar.

Tabellplass Forsvarsplass Lag Snitt baklengs
6 1 Nøtterøy Håndball Elite 24,00
9 2 Bodø HK 24,50
8 3 BSK/NIF 25,00
5 4 ØIF Arendal 25,50
1 5 FyllingenBergen 27,20
4 6 Haslum HK 27,20
2 7 Drammen 27,50
3 8 Elverum 27,80
7 9 Runar 30,25
11 10 Haugaland 31,75
10 11 Follo HK 33,50
12 12 Viking Håndball 35,75