Ikke gjemt og ikke glemt

Nøtterøys fremtidshåp er klar for Sparserien 2012.

Fokuset på hjemmesidene har hvert mye rettet mot A-laget, men dette skal vi nå rette litt på. Søndag kveld den 14. oktober, når jubelen sto i taket i Nøtterøyhallen var det en Nøtterøy gjeng som hadde jublet i flere timer allerede. Ja de hadde jublet lenge og langt, hele veien fra Trondheim til Nøtterøy runget jubelen. Gutta klarte målet som var å komme til SPARserien 2012/13 og nå har vi endelig fått vite hvordan det skjedde.
Her er en oppsummering fra Sparkvaliken som ble avviklet i Leangenhallen i Trondheim (arr Strindheim)

Første kamp i årets Sparkvalik var en nøkkelkamp for våre gutter. Vi møtte et Kristiansand som leder 3.div Sørvest og hadde forhåpninger i denne kvalik. Det viste seg at fjorårets sesong i SPARserien og et ekstra år med styrketrening er forskjellen mellom lagene. Vi kom godt i gang og gikk fra 2-4 til 9-4. Derfra og ut ble en transportetappe hvor KIF aldri kom nært nok til å lage spenning i kampen.

Våre gutter viste frem et godt forsvar og var meget effektiv på kontringer. I tillegg sto mange spillere frem i etablert angrep og troppens bredde med mange forskjellige typer kom godt frem. Vi vant til slutt 32-24 over Kristiansand.

Andre kamp lørdag var «gruppefinalen» mellom Strindheim og Nøtterøy. Disse lagene møttes i kvalik for 2 år siden i Bringkvalik hvor Strindheim vant med 18 mål. Vi forventet en jevn og tøff kamp noe det også ble. Vi ledet kampen lenge med 1 og 2 mål, og lagene fulgte hverandre lenge. Nøtterøy viste frem tøft forsvarsspill og meget overbevisende målvaktsspill. Fremover ble det mye enkeltspillere som sto frem og vi fikk aldri til det helt store kollektive. Det viste seg å bli en meget tøff kamp hvor vi fikk hele 7×2 min og de fikk 2X2 bare.

Men Nøtterøy G18 er ikke laget som gir opp og var meget nær ved å klare å ta poeng. Trener Thomas Hay mener vi fortjente minst ett poeng i kampen og føler de gjorde det de kunne uten å få betalt for godt spill og hardt arbeid. Men han lover poengene kommer hvis vi fortsetter slik. Kampen mot Strindheim endte 24-26 til Strindheim

Søndagens kamp mot Buvik ble som forventet en enkel match. Vi var meget fornøyd med at gutta holdt konsentrasjonen oppe selv om vi byttet hele laget og lot de som hadde spilt lite få spilletid mot Buvik. Vi sto godt i forsvar mot et svakt Buviklag. Kampen ble derfor mest forsvar og kontringer, men også verdifull kamptrening for de som ikke hadde spilt så mye tidligere.

Dagens prestasjon var vel Richard Langaard som sto for når han spilte 7 min som Høyre back og scoret 2 mål og hadde 1 utspill og et innspill! Det ble til slutt 44-16 seier over Buvik.

Nå ser lagets trenere Thomas Hay og Stig Larsen frem til årets SPARserie hvor vi tror vi kan overraske flere lag. Med et av de beste forsvarene, blant de beste målvaktene er mulighetene til stede, det gjelder bare å få flyt fremover på banen.

Målet er topp 7 i SPARserien.