Det er lov å drømme

Søndag møter vi Haslum i 8. serierunde og her er det mye å hevne.

Det er så mye jeg drømmer om på denne dagen, fult hus, publikum som løfter Nøtterøy til nye høyder og to poeng. Vi har tap å hevne fra forrige sesong og vi ønsker å vise at byene er full av håndball entusiaster.

Ja da, ja da, jeg vet at det er en av gull favorittene vi møter og du tenker mannen må ha feberfantasier. Nei langt i fra, bare ett flyt på bølgen av at samtlige kamper i søndagens runde gikk inn på langoddsen.

Vel faktum er at Haslum åpnet sterkt, med en strek borteseier mot Fyllingen, en solid hjemmeseier mot Øif Arendal ble fulgt opp med et femmåls tap mot Runar som vi slo elleve dager etterpå med 8 mål.

Jeg har ikke glemt at vi tapte med tre mål mot Fyllingen og ett mot ØIF Arendal, men vi hadde tatt et poeng borte mot en av gullfavorittene Elverum.

Vel Haslum fulgte opp med å slå Bodø hjemme med seks mål, men vi slo Bodø borte med 13 mål og scoret like mange som Haslum mot Norges foreløpige beste forsvar. Jeg har ikke glemt at vi tapte med et mål mot Follo uka etter på hjemme, men Haslum tapte en uke tidligere også med et mål for Follo.

Dette er ikke grunn nok til å være feberfri sier du, ok da, men Haslum klarte bare å slå Viking hjemme med tre mål, mens vi 14 dager senere slo Viking borte med elleve mål. Haslum slo riktig nok Drammen hjemme med fire mål i siste kamp så der fikk jeg den.

Ok, jeg vet dette er et høy og farlig spill å drømme på denne måten og drømmer som brister er sure å leve med.

Er du klar for et par kalde fakta til?

Haslum er topp fire når det gjelder å score mål i årets sesong, vi ligge på en sjetteplass 3,43 mål i snitt bak.

Vi er bare slått av Bodø når det gjelder å holde tatt bakover og her havner Haslum på niende plass med et snitt på 4,28 mål mer enn oss.

4 Haslum HK

30,57

6 Nøtterøy Håndball Elite

27,14

2 Nøtterøy Håndball Elite

23,86

9 Haslum HK

28,14

Lek med tall og tabeller virker kanskje nerdete, men det for stå til.

Med langoddsen fra sist helg friskt i minne så tar jeg sjansen på en ny runde som er mer bygget på en ønskedrøm enn realiteter. Når jeg tenker meg om er kanskje ikke alle resultatene ønskelig sett fra andres synspunkter. Som regle er man opptatt av å holde lagene bak seg på tabellen, men jeg er mer opptatt av å se hvordan kan vi komme oppover tabellen. For å komme oppover må også de lagene bak oss hjelpe seg selv og oss med å slå lagene foran, derfor er min drøm som følger.

Dato Tid Kamp H U B
14.11.2012 1800 Elverum – Bodø HK 2
14.11.2012 1830 Viking Håndball – Follo HK 2
17.11.2012 1600 BSK/NIF – Viking Håndball 2
18.11.2012 1800 Nøtterøy Håndball – Haslum HK 2
18.11.2012 1800 Haugaland – Follo HK 2
18.11.2012 1800 ØIF Arendal – Drammen 2

 

Slår dette til får vi følgende tabell.

Nr Lag

Poeng

1 FyllingenBergen

12

2 Runar

10

3 Haslum HK

10

4 Nøtterøy Håndball Elite

9

5 Drammen

9

6 ØIF Arendal

9

7 Bodø HK

9

8 Elverum

8

9 Follo HK

6

10 BSK/NIF

5

11 Haugaland

1

12 Viking Håndball

0

Skulle vi tappe, Follo og BESK/NIF vinne og resten gå inn så kan vi være på 9. plass.

Så kjære supportere ta med dere en venn eller to og kom til Nøtterøyhallen på søndag.

I år som de to foregående sesongene kan det være dere som avgjør resultatet når kampen står og vipper. Jeg er sikker på at du vil ergre deg grønn over at du ikke var dere når du leser i avisa at kampen sto og vippet 30 sekunder før slutt og første målet vinner. Det første målet kom ikke fordi du ikke var der og satte press på motstander og oppildnet egne spillere.

Unngå natt etter natt med mareritt for at du ikke var der, nei kom å sørge for en smekk full hall. Reis så hjem i trygg forvisning at du bidro til at Nøtterøy stoppet det siste angrepet fra Haslum og du fikk med en super pasning fra Hreidar 10 sekunder førslutt til Kim, som setter ballen kontant i mål og vi vinner med et mål. Ja nettopp da kan du slå deg på brystet og si, jeg var dere og jeg bridro til to poeng.