Geir Erlandsen gir seg som trener –

Alt har sin tid - og nå er det tid til ettertanke og oppsummering av suksessen med Nøtterøy håndball.

I går kveld kom meldingen som lyn fra klar himmel. Geir hadde gitt Nøtterøys leder Frode Myhre Larsen beskjed forrige mandag om at hans tid som trener i Nøtterøy er over etter denne sesongen.

«Denne så vi ikke komme» uttalte Frode til Tønsbergs Blad etter at spillerne hadde fått beskjed i går kveld.

Alt har sin tid.
Geir Erlandsen må trygt kunne sies å ha vært hovednøkkelen til Nøtterøys suksess de siste fire årene. Etter fire år som trener kommer en dag for å smake på suksessen og tenke gjennom hvordan fremtiden skal brukes. Den dagen er nå kommet og Geir gir seg som trener for Nøtterøy etter endt sesong.
Det er nok mange som vil gå rundt lettere sjokkskadet, men Geirs valg er forståelig og et klokt valg. Geir har tross alt så mye å gi norsk håndball, så etter en pause vil vi garantert se en enda bedre og topp motivert trener på norske håndballbaner igjen. Geir har jo også et landslag som han bruker tid på i tillegg til Nøtterøy.

Geir endret kulturen.
Da Geir kom til Nøtterøy var treningskulturen det første han tok tak og det gikk ikke lange tiden før vi fikk de store overskriftene. Spillere som ikke ville trene kunne finne seg et annet sted å være. Stallen var tynn og ble tynnere med at noen av veteranene forsvant ut.

En av de tidligere overskriftene vi fikk servert i Tønsbergs Blad var:
Ny NIF-sjef krever mer trening
Geir Erlandsen presenterte seg i går for Nøtterøy med følgende krav: – Jeg vil ha med folk som trener.
– Det er få «todagerslag» som rykker opp sier Erlandsen.

Sakte men sikkert klarte Geir å endre holdninger, nye spillere med treningsmoral ble hentet inn – som for eksempel Johnny Jensen.
Geirs holdninger påvirket også støtteapparat, og vips – fra å være en klubb som var styrt av enkeltspillere og folk på sidelinja er Nøtterøy nå en klubb hvor alle involverte er stolte over å få være med å dra lasset sammen med Geir og spillerne.

En utfordring og finne Geirs erstatter.
Selvfølgelig er ikke Geir en gud i trenersammenheng, det finnes mange dyktige trenere der ute. Det store spørsmålet er om man kan finne noen som har det samme menneskelige verdigrunnlaget i bunnen. For det å være en god trener er ikke noe sololøp, det er i høy grad et lagspill også med styre og støtteapparat. Dette så vi godt for ett år siden når Nøtterøy måtte foreta drastiske kutt i budsjettet. De første til å sette ned lønningene var trener Geir Erlandsen og daglig leder Frank Pedersen, de gikk foran – viste vei og tok ansvar.

Geir vil bli savnet.
Når det første «sjokket» får lagt seg er jeg sikker på at Geir også vil hjelpe til med å finne den rette arvtakeren, og vi i Nøtterøy kan være trygge på at Geir vil overlate stafettpinnen etter tidenes sesong for Nøtterøy.
Geir vil bli savnet og hans tid som Nøtterøytrener vil alltid bli husket, som mannen som fikk etablert Nøtterøy i håndballens gode selskap.
Nøtterøy Håndball retter en stor takk til Geir for det han har gjort for klubben, og etter endt sesong ønske ham lykke til med sitt nye liv som ivrig pappa på sidelinjen. Hvem vet – kanskje kommer Geir tilbake og tar Nøtterøy til Champions League.

tb.no:

Geir girer ned
Geir Erlandsen slutter som trener i Nøtterøy Håndball etter denne sesongen.