Naboduellen Runar vs Nøtterøy

Søndagens match er en duell mellom Postenligaens mestscorende lag og tetteste forsvar.

Når Nøtterøy stiller i Runarhallen så er det klart for en ny kamp om poeng og ære. En naboduell som normalt inneholder all tenkelig dramatikk. Statistikken f or de to siste sesongene viser to seiere til hver. Runar vant de to første kampene som gikk i Runarhallen, Nøtterøy vant de to neste. Nå skal det tilføyes at den andre kampen Runar vant var en cupkamp. Ser vi på Postenligaen så er det 2-1 i Nøtterøys favør.

Notteroy 4 2 0 2 106 – 115 26.5 28.75

Ser vi tilbake på kampene så kan vi gi følgende korte resyme.
I vår andre kamp i Postenligaen 18.9.2011 ble vi hengende heseblesende etter Runar fra start, men vi klarte å kjempe oss et mål foran etter 17 minutter og 12 sekunder. Gleden ble kortvarig for ti sekunder senere var Runar ajour og ytterligere ett minutt senere var de foran. Snaue fire minutter ut i andre omgang var vi på nytt ajour, men Runar ville ikke slippe oss foran. De lot oss komme ajour på både 15-15 og 16-16, men så var det takk for følge. Til slutt vant de med fem mål.

10 dager senere skulle vi møte Runar til cupkamp etter at vi hadde slå vår rival Falk med fem mål. Kampen om cuptriumf ble fort slukket av verten. 4-0 etter drøye fem minutter ble bare mer og mer vondt. 17 – 8 til pause ble til 35 – 22 før kampen var over. Runar hadde klart demonstrert hvem som var best i fylke.

I kampen 18.12.2011 var det «payback time». Lagenevekslet på føringen frem til det fire og tyvende spilleminutt. På dette tidspunktet festet Nøtterøy et grep på kampen. Runar kom aldri nærmere enn to mål bake, vi vant til slutt komfortabelt med fem mål.

I vår siste duell 14.10.12 ledet Runar 14 – 9 til pause og seks minutter ut i andre omgang ledet gjestene fremdeles med fem mål. Så snudde kampen og åtte minutter senere var Nøtterøy i føringen for første gang siden Nøtterøys åpningsscoring. Gjestene var ajour 24-24 når ni minutter gjensto, derifra og inn hadde Nøtterøy kommandoen.

Runar har seilet opp som gullfavoritt.
Når lagene nå møtes så ligger Runar på andre plass og av tabellen fire poeng bak Elverum og ajour med Haslum. Runar har spilt tre kamper mindre enn Elverum og to mindre enn Haslum, så med normale resultater i henge kampene er det serielederen vi møter.
Bettingselskapene vil garantert holde Runar som favoritt, og Runar vil garantert betrakte seg selv som favoritt. Men det er ikke bare favorittstemplet Runar må leve med, et tap for Nøtterøy svir nok mer i gullkampen en et tap svir for oss i kampen om en sluttspillplass.
Jeg tror nok vi trygt at vi kan regne at Haslum og Elverum sender oss de beste ønsker før denne kampen, Nøtterøy er nemlig et av tre lag som har slått Runar denne sesongen og de andre to topplagene er avhengig av hjelp for å fra riste Runar gullet.

Norges mest scorende lag møter Norges beste forsvar.
Runar scorer i snitt 33,85 mål, i motsetning til Nøtterøy som scorer i snitt 25,43 mål og ligger på 9. plass på scoringsstatistikken.
I den andre enden er Nøtterøy tettest og har sluppet inn 23,29 mot Runar som har sluppet inn 28,85 mål i snitt og ligger på 10. plass i baklengs rankingen.
Så får vi se om Nøtterøys forsvarsmur kan stoppe Runars måljegere.

09.02.2013 1800 FyllingenBergen – Haugaland H
10.02.2013 1800 ØIF Arendal – BSK/NIF H
10.02.2013 1800 Runar – Nøtterøy Håndball H / B
10.02.2013 1800 Follo HK – Viking Håndball H

I gårdagens kamper fikk vi et par ordentlige skreller med Bodø og Viking seier mot henholdsvis Haslum og Runar. Bodøs seier gjorde avtsnaden nedover ubehagelig kort.

Skulle BSK slå ØIF Arendal noe som ikke er umulig ja så har vi plutselig BSK oppe på 14 poeng og ØIF Arendal blir stående på 16 poeng. Ser vi bort i fra utfallet Runar Nøtterøy vil det ikke skille mer enn 4 poeng mellom kvalikplass og sølv/bronsje.

Nedenfor vil se du mulig tabell eller helgens kamper. Den første viser Nøtterøy seier, den andre viser Runar seier. Det fortsettes da at de øvrige kampene går inn som tippet ovenfor.