Nøtterøy vs Drammen en ny thriller

Nå er vi for alvor inne i hengemyr som vi har to kamper å rette opp i.

Nøtterøy vs Drammen 27-28 (13-17)
De første 8 minuttene så det hele lovende ut, men så glipper det og Drammen kommer hele seks mål foran. Vi klarer heldigvis å redusere med to mål i slutt minuttet av første omgang. Med fire mål bak til pause lever fortsatt håpet hos supporterne og to poeng.

Andre omgang begynte tungt også for når 13 minutter av annen omgang var spilt var ledelsen økt til fem mål. På dette tidspunktet begynte ting å rette seg noe for laget, for sakte men sikkert jobber vi oss inn i kampen og tre minutter før slutt er stillingen 26-26. Hva som kortslutter hos oss er ikke godt å si men i løpet 94 sekunder er plutselig Drammen to mål foran. Vi klarte ikke å hente inn mer enn ett.

Michael retter søkelyset på innstillingen, Geir var utrolig skuffet og i slike tider er det fort gjort at vi også peker på dommere og at disse dømmer mot oss. Ja, i denne kampen kan vi være enig om at de gjorde minst like mange feil som spillerne, men de var ikke de som avgjorde kampen i Drammens favør.

Her sier Michael i fra om hva han mener er problemet.

Hør Geirs vudering etter kampen.

De to bildene nedenfor viser hvor Jan-Richard Lislerud Hansen var plassert da han fikk to minutter i andre omgang, det er helt ufattelig at man kan ta så feil når dommerne står bare 4 – 5 meter unna.

Her er er Johnny Jensen i duell med 1881 Ronald Putans mens nr 8 Jan-Richard Lislerud Hansen får to minutter.  Se neste bilde også.
Sekunder etter at dette bilde er tatt får Jan-Richard marsjorde etter taklingen av Johnny, som han ikke var nær. Det er ikke rart at spillere og ledere bli frustrert etter så horrible avgjørelser. Nå fikk dette noe betydning for resten av kampen for Jan-Richard, men hvis dette hadde vært hans tredje to minutter så hadde det vært «game over»

Nøtterøy er kjent for å ha en vilje til å stå på til slutt og det er vel bare tre kamper i å hvor vi ikke kan si at dette stemmer, i resten stemmer det. Alikevel har vi tapt mange poeng på slutten av kampene.

14 (9) tapte poeng med minst mulig margin.
I årets sesong har vi spilt uavgjort i fire kamper, det er fire avgitte poeng. Noen vil kanskje si fire poeng vunnet, men ser vi nærmere på disse kampene så har vi hatt seieren innen rekkevidde ved at vi har vært i føring innen de siste minuttene ut at vi ha klart å holde på det.
Vi har fem kamper vi har tapt med et mål, her har vi også flere kamper hvor vi har klart å kjempe oss foran og så ikke klart å stå ut. Her kan vi si at vi har tapt to eller ett poeng, så er vi på disse ett, måls tapene og de uavgjorte kampene kan vi regne et poengtap på 9 til 14 poeng. Så lite skiller det mellom topp og kvalik. Serie leder Elverum har vi to uavgjorte mot, Haslum har vi to tap for og bare det siste var et klart tap, Tabell treer Runar har vi en seier og en uavgjort mot, tabell firer ØIF Arendal har vi en uavgjort og et ett måls tap mot.

Nå er det bare en ting som teller og det er to seiere,
Glem irritasjon over tapte poeng, fei bort skuffelsen over det siste nederlaget og fokuser på de to neste kampene. Geir Erlandsens avgang ble offentliggjort 4. februar og vi kunne lese følgende i Tønsbergs blad «Nådd målene – Han er inne i sitt fjerde år som Nøtterøy-trener, og kommer til å fullføre denne sesongen. I løpet av sin tid i klubben har han ledet dem fra opprykk til eliteserien, hvor Nøtterøy nå er i ferd med å etablere seg.»
Så fort snur ting, for nå må vi kjempe om å unngå kvalikplassen. Vi har to kamper igjen, 120 minutter som hver spiller må blø for drakta. Glem dommer avgjørelse, de får vi ikke gjort noe med. Den enkelte må rette fokuset på oss selv og laget, som Michael sa intervjuet med Radio Tønsberg etter kampen mot Drammen.

Med to seiere i de to kampene som er igjen kan det bli alt fra kvalikplass til sluttspill plass, men vi er avhengig av hjelp fra andre for at vi skal unngå kvalikplassen. Både Bodø og BSK har en kamp mindre spilt enn oss så vi trenger hjelp av andre til å passere disse. For at håpet skal lever om å unngå kvalikplassen så må vi selv levere.