24. juli – SG Flensburg- Handewitt

24. juli spilles Johnny Jensens avskjedskamp mot klubben som skapte tilnavnet "der Handball-Gott"

Onsdag 24. juli tar «der Handball Gott» eller Johnny Jensen som vi kjenner ham som, farvel som spiller i norsk håndball. Etter denne dag er det bare trener-rollen i Nøtterøy Håndball det dreier seg om. Nå fikk jeg riktignok med meg at parhestene Christian Paasche og Johan Kaggestad under en av etappene i Tour de France antydet at et comeback fra Johnny kunne forventes før oktober var omme.

Gledelig er det at Nøtterøy Håndball og Flensburg, klubben hvor Gude-statusen ble etablert, har gått sammen om å hedre Johnny for det han har betydd for klubbene.

 

Johnny har i denne anledning valgt å sette sammen All-Star Team med spillere fra Vestfolds Postenligaklubber, Drammen og Haslum. Selvfølgelig kunne Johnny valgt et rent Nøtterøylag, men i «Håndball Gudens ånd» valgte han et samarbeid med håp om at samarbeidet kan styrke klubbene på Vestsiden av Oslofjorden.

Følgende spillere er invitert og har sagt ja:

Erlend Mamelund, Haslum

 • Tidligere klubber: FCK Håndbold, Haslum, Haslum HK, Helset IF, HSG Nordhorn, Montpellier AHB

Gøran Sørheim, Drammen

 • Posisjon: Bakspiller, midt
 • Tidligere klubber: Lier
 • 10 plass på toppscore listen i Postenligaen siste sesong med 110 mål

Rune Skytøen, Falk

 • Posisjon: kant
 • Nøtterøy, Runar
 • 18 plass på toppscorerlisten i 1. Divisjon med 91 mål siste sesong

Simen Heyerdal, Falk

 • Tidligere klubber: Holmestrand
 • 17 plass på toppscorerlisten i 1. Divisjon med 94 mål siste sesong

Tobias Rivjesjø, Runar

 • 5 plass på toppscorerlisten i Postenligaen siste sesong med 110 mål

Stian Nøstdahl, Runar

 • Posisjon: Kantspiller, venstre
 • Tidligere klubber: Nøtterøy, Runar
 •  25 plass på toppscorerlisten i Postenligaen siste sesong med 84 mål fra kanten

Sebastian Linbell, Runar

 • Posisjon: Kantspiller, høyre
 • Tidligere klubber: IK Sävehof, Runar

Resten av laget blir Nøtterøyspillere.

246 landskamper og firesifret antall klubbkamper

Med mer 240 landskamper og et firesifret antall klubbkamper, flere tusen knallharde taklinger og turer i parketten ser Johnny ualminnelig hel ut. Hans «vinnerskalle» er allmenn kjent og med proffkarrieren i Tyskland fikk han enda mer profesjonell holdning til hva det og være superstjerne medfører, ikke bare på parketten men vel så mye utenfor. Disse holdningene vil nå prege hans rolle i Nøtterøy, og med «Gude status» kan vi håpe på mirakler i hans rolle som Nøtterøy-trener.

Lag Kamper Mål GK 2min RK
30 60 11 16 2
200 288 54 145 7
16 31 5 11 2

Oversik over alle Johnnys landskamper finner du

I forbindelse med Johnny Jensens avskjedskamp som Nøtterøyspiller har vi samlet en del bilder fra hans tre sesonger som spiller i Nøtterøy- drakta. Bilden illustrerer «Jernmannen» eller «Der Handball-Gott» sin vinner og fighter vilje, men viser også hans vilje til å stille opp for klubben utenfor banen også.

Fra norsk topphåndball til Gude-status

 24.sep. 2004 kunne vi lese i aftenposten.
«Jensen – «der Handball-Gott» i Flensburg
De synger om ham. De bærer trøyer med navnet hans. I Flensburg har de en annen gud enn i bibelhistorien. Han heter Johnny Jensen.
Helten.- Joda, de kaller meg «der Handball-Gott», men det er vel å ta litt hardt i, humrer Johnny Jensen, som senest fikk kallenavnet brukt i Flensborg Avis etter seieren over Kiel.

Selv om vestfoldingen trives som håndballproff i Tyskland, har han så smått begynt å tenke på hjemreisen.- Kanskje det blir etter denne sesongen. Vi har ikke helt bestemt oss ennå. Må kjenne litt på kroppen også. Men det er hjemme vi har familie og venner, og vi har kjøpt oss hus i Tønsberg. Har vært ute i snart seks år, sier Johnny, som har kone, en seks år gammel gutt på skolen og en jente på tre år i barnehagen.- Det betyr ikke at det blir slutt på håndballen?- Nei, nei har lyst til å spille videre i Norge. Og på lengre sikt er målet å bli trener.På kort sikt er målet å banke Steinar Eges Gummersbach lørdag. Kampen er lagt til Kölner Arena, og det er ventet 18-19 000 tilskuere.Flensburg trenger en håndballgud for å ta poengene. Videre Kan vi lese
Selv om vestfoldingen trives som håndballproff i Tyskland, har han så smått begynt å tenke på hjemreisen.- Kanskje det blir etter denne sesongen. Vi har ikke helt bestemt oss ennå. Må kjenne litt på kroppen også. Men det er hjemme vi har familie og venner, og vi har kjøpt oss hus i Tønsberg. Har vært ute i snart seks år, sier Johnny, som har kone, en seks år gammel gutt på skolen og en jente på tre år i barnehagen.- Det betyr ikke at det blir slutt på håndballen?- Nei, nei har lyst til å spille videre i Norge. Og på lengre sikt er målet å bli trener.På kort sikt er målet å banke Steinar Eges Gummersbach lørdag. Kampen er lagt til Kölner Arena, og det er ventet 18-19 000 tilskuere. Flensburg trenger en håndballgud for å ta poengene. «

Det skulle gå ytterligere seks år frø han kom hjem til Norge og Nøtterøy. Etter tre sesonger som spiller i Nøtterøy er han nå trener.

26 januar 2005 kunne vi lese følgende uttalelser i Aftenposten
– Verdens beste forsvarsspiller
GLENN SOLBERG: – Han kan alt. Er tøff, taktisk lur og enkel å spille sammen med. Jeg nøler ikke med å beskrive ham som verdens beste forsvarsspiller. Samtidig er han en snill og god person. Han er virkelig en venn, sier Solberg.

STEINAR EGE: – Flensburg har vært en evig nummer to i Tyskland. Med Jensen på laget ble det seriegull. Flensburg har ofte hatt førsteplassen på tabellen ved halvspilt serie, men gjort i buksa når det ble alvor. Jensen trekker seg ikke, det har betydd mye for Flensburg, sier Gummersbach-spiller Steinar Ege.

GUNNAR PETTERSEN: – Jensen er strålende i forsvar og en strek som er omskolert fra å være bakspiller. Han er definitivt blant de aller beste beste forsvarsspillerne i verden. Han har fått et rykte for å være tøff, han gir svar på tiltale og motstanderne frykter ham nok. Men han er aldri unfair, sier landslagstreneren.

Her finner du mer om den stjernespekkede klubben som entrer Nøtterøyhallen, og det ville ikke overraske om det var en del Tyske supportere og Johnny fans med på turen.

MarenLL17 – Lastet opp 19. juni 2008
Johnny Jensen – Wow
Johnny Jensen is this great handball player, who»s one of the best in the world.
He plays for SG Flensburg-Handewitt in Germany.
He is my #1 hero, he is the best.
You can learn SO much from him.

PerryFan01 – Lastet opp 28. jan. 2009
Johnny Jensen – The Best!
The best handballplayer in the world; Johnny Jensen 🙂 Watch in high quality!

hummelweb – Lastet opp 27. jan. 2009
World Cup Croatia 2009 Johnny Jensen
Norwegian powerhouse Johnny Jensen talking about life at the mens handball World Cup in Croatia