24. juli – 700 tok farvel

«Der Handball-Gott» av sluttet karrieren og går over i en ny epoke.

En bedre rammen rundt en avslutning på en karriere på håndballen enn den Johnny Jensen fikk er neppe mange spillere her hjemme som har fått. Det å få spille avskjedskamp mot nettopp klubben som bidro til å gi ham tilnavnet «Der Handball-Gott» og samtidig spille på den klubben som han avslutte karrieren i og nå skal ta treneransvaret i er spesielt.
Johnnys status i SG Flensburg er så stor at det nærmeste vi kan sammenligne med inne lag idrett her hjemme er Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. I Nøtterøy venter vi med spenning på om han også får en ny helte status som trene, akkurat som Ole Gunnar i i Molde eller for den sakens skyld Knute Rockne fikk i amerikansk fotball.

Når det gjelder kampen så var vi lenge med, men når SG Flensburg skrudde opp tempoet noen knep i andre omgang klarte vi ikke å henge med. Noe kan vi sette på kontoen manglende muligheter for samspill for Johnny Jensen All-Star Team, men det meste må nok krediteres kontoen for nivåforskjell.
Når Johnny hadde satt sammen laget var det ikke mange veteraner som ble med ved siden av Nøtterøys egne spillere, den med lengst fartstid var tidligere Nøtterøy og Runar spiller Rune Skytøen som nå er en fryktet kantspiller i Falk.
I den andre enden av alders skalaen fant vi Runar spilleren Sindre Aho som nettopp var fylt 16.  Sindre imponerte stort og spenningen blir nå om han blir elev ved Wang eller om turen kanskje går direkte til SG Flensburg.

For siste gang skal spiller nr. 14 Johnny Jensen ropes inn i hallen. Hvilke tanker som går igjennom hode her får vi nok aldri høre, men det var en beveget «Handball-Gott» som ventet på å bli ropt inn.

Er egentlig epoken som spiller over?
I utgangspunktet regner Johnny den som over når han skal videreføre arbeide som Geir Erlandsen startet, nemlig å får Nøtterøy Håndball til å bli en norsk toppklubb som etter hvert kan hevde seg utenfor landets grenser også.
Når vi sier i utgangspunktet så mår vi regne med at Johnny holder kroppen og formen så godt ved like at skulle vi havne i skadesituasjoner som i forrige sesong så finnes det en «backup» mulighet i «Der Handball-Gott».

 De siste minuttene som spiller for Nøtterøy

Takk for tre fine sesonger i Nøtterøy som spiller.
I 2010/11 hvor han kom tilbake til Nøtterøy og nærmest ble erklært som håndball invalid i knærne, skulle han bidra kanskje spesielt bakover og treningsmessig.
Det ble 22 serie kamper og 59 mål, pluss cup kamper. Han var også en viktig faktor i opprykket til Postenligaen og trekkplaster som gjorde at Nøtterøy fylte Tønsberg Idrettshall i kamp etter kamp.

I 2011/12 ble det 21 kamper i Postenligaen og 62 mål. I sluttspillet fikk han to kamper og ett mål. I tillegg kommer cup kamper. Skadde problematikken slo til igjen og mange trodde karrieren var over, men er man Gud sår er man det og når 2012/13 sesongen sto for døra var Johnny klar igjen.

I 2012/13 ble det 22 kamper og 46 mål, i tillegg kommer cup kamper.
I perioden som Nøtterøyspiller fikk Johnny også comeback på landslaget.
Nå venter vi med spenningen på fortsettelsen og kommende uke starter alvoret for fult, er hele troppen samlet. Allerede mandag 5. august skal vi få se hvordan treningen har hvert skjøtt i sommer, da får vi en returkamp fra treningskampen i juni hvor Nøtterøy knuste Herulf.