Haslum CUP –

I dag er det 2. runde i cupen som gjelder

Helgens kamper er gode eksempler på at det å vinne håndballkamper ligger forankret i hodet.
Fredagens kamp mot Follo ga to poeng og en fem måls seier. I denne kampen var innstillingen av hodet riktig. Gutta gikk på banen for å krige og vinne og det lykkes de med. 18 baklengs er meget bra, mens uttellingen forover kunne ha vært noe bedre. Kampen ble en tøff batalje og både Nøtterøy og Follo hadde spillere som måtte fortalte banen med skader. For Nøtterøy gikk det verst utover Kennie som måtte stå over resten av helgens kamper.

Lørdagens kamp ble et lite antiklimaks når vi gikk på banen og tapte for 1. divisjonslaget St. Hallvard. En god lærepenge på at det å gå på parketten med litt slappe holdninger og mangel på vinnervilje også kan medføre tap for lag som er antatt svakere. Dette tapet ble også utslagsgivende for vår plassering på tabellen. Tiltross for bedre målstatistikk og samme poengsum som St. Hallvard ble vi forbigått av 1. divisjonslaget på tabellen. Foruten et helt unødvendig tap ble skaden på Petter mer bekymringsfull enn selve nederlaget. Hvor lenge Petter blir ute får vi svar på når MR-undersøkelse er gjennomført, i verste fall kan det dreie seg om måneder.

Søndagens kamp ble en herlig opptur og for første gang klarte vi å ta skalpen til Haslum. Seksmåls seier mot et toppet Haslumlag, med både Petter og Kennie ute var en prestasjon det står respekt av og en herlig revansje etter en begredelig finale mot samme motstander i Skjærgårdslekene. Resultatet kom som følge av en mental rengjøring fra kampen mot St. Hallvard. Gutta gikk på banen for å vinne og for å rette på den mentale innstillingen om at Haslum på andre siden = tap.

Johnny var strålende fornøy med måten gutta tok tak i kampen og sto kampen ut. Det er vanskelig å fremheve spillere i en kamp som dette, men når vi presser ham litt så trekker Johnny frem tre spillere som har løftet seg mest fra Skjærgårdslekene. Hreidar, Viktor og Khaled får ekstra pluss i boka.

Nå gjelder det bare å følge opp søndagens kamp når gutta reiser til Skien for å spiller 2. runde i cupen mot 2. divisjonslaget Herkules. Vi er klare favoritter, men kan ikke innkassere seieren før 2 x 30 minutter er spilt, med topp innstilling fra første sekund. Skulle hjemmelaget få heng fra starten, kan det å vinne bli en større utfordring enn vi liker.

Resultater:
St. Hallvard HK – Haslum HK 31 – 30
Nøtterøy Håndball – Follo HK 23 – 18
Nøtterøy Håndball – St. Hallvard HK 29 – 31
Follo HK – Haslum HK 21 – 30
Haslum HK – Nøtterøy Håndball 25 – 31
St. Hallvard HK – Follo HK 24 – 28

2. runde
MANDAG 26.08.2013
1900    Skienshallen    Herkules    vs Nøtterøy Håndball