Surt tap for Stord

Skader og sykdom har preget Nøtterøy i det siste. Dette var budskapet Johnny ga sponsorene før kampen.

Nøtterøy-Stord 25-26 (11-11)
Vi visste at dette kom til å bli en tett kamp, men håpet på noe annet. Etter å ha hørt Johnny forklare for Sponsorer og VIPer om helsetilstanden i den relativt sett tynne Nøtterøystallen kunne vi frykte at det kunne gå skikkelig galt. Kennie med strekkskade prøvde å varme opp, men måtte kaste inn håndkledet. Kristian ute på kanten hjemme med sykdom. Viktor hadde ligget syk hele uka og ikke fått trent ordentlig, men stiller. Petter sliter fremdeles med skade, men prøver og trosse smerten. Khaled skadet en finger denne uken og har problemer med hånda, men vil spille så lenge det går.

Årsaken til tapet ligger nødvendigvis ikke her, men er en medvirkende årsak.
Skadesituasjonen var kjent på forhånd og mye usikkerhet var knyttet til dette, men det er ikke til hinder for at de som står på banen skal klare å fokusere 100% når de er på parketten.  På nytt var det vi selv som klarte å skape vårt eget nederlag gjennom konsentrasjonsvikt i andre omgang. Vi gir Stord en firemåls ledelse, som følge av manglende konsentrasjon både i pasningspill og avslutninger. Stord går fra 12-12 til 12-16 på seks minutter i denne perioden, og dette tiltross for at Hreidar har tre redninger alene mot Stords spillere i samme periode.

Vi klarer å komme ajour, men roter det til igjen.
I den neste seksminuttersperioden klarer vi å komme opp til 17-17, og tar over føringen i fire minutter. Etter 18 minutter og stillingen 20-18 begynner vi faktisk å tro på seier, men drømmen ble revet fra hverandre i løpet av de neste 8 minuttene. Mellom det 18 minutt og det 26 minutt scorer vi en gang og Stord 8 ganger. Alt håp ser ut til å være ute, Nøtterøy tar Time Out med under fem minutter igjen å spille, vi skyter rett på målvakt som setter i gang Stordangrep og vips så er det 22-26.

To magiske Nøtterøyminutter, som mange vil bite seg merke i.
Tavla viste 27:40 og Petter snapper ballen og setter den i mål sekunder senere.  30 sekunder senere får vi en ny Nøtterøyredusering ved Jacob. Stord tar Time Out etter 28:40, men 9 sekunder etter Time Out får vi ny redusering med Petter. Når det er 24 sekunder igjen å spille, får Nøtterøy straffe og Khaled setter ballen kontant i mål. Fire Nøtterøy mål på 1 minutt og 50 sekunder, det som så ut som et klart nederlag var snudd til håp. Dessverre klarte vi aldri å komme helt ajour.

Konsentrasjonssvikt førte til tap.
Vi kan ikke skylde på skadene mener ass. trener Morten Hobæk og Simen Holm som ble dagens Nøtterøyspiller, men det svekker selvfølgelig laget. Det er de som står på banen som svinger for mye, for vi som har trent den siste uka har trent godt.
Vi får bare fortsette å bygge på det som var bra og nå er det heldigvis ikke kamp på ti dager, så vi håper på en skadefri stall til den neste kampen.