Treningssamling i Guttesamarbeidet

Guttesamarbeidet er et samarbeidsforum i regi av Nøtterøy Håndball Elite hvor alle breddeklubbene i nærområdet er med, dvs; Tjøme, Tømmerholt, Nøtterøy, Teie, TT og Flint.

Hensikten med samarbeidet er å øke interessen for og nivået på guttehåndballen i lokalområdet, og ikke minst samarbeid og erfaringsutveksling mellom klubbene. For Nøtterøy er det også en intensjon om å sikre rekruttering til egen junioravdeling, og sannsynligvis  finnes det en og annen fremtidig Postenligaspiller blant disse guttene. Det er ca 300 guttespillere i disse klubben i aldersgruppene under 16 år.

Guttesamarbeidet gjennomfører en del arrangementer hver sesong, og lørdag 21. september var det treningssamling for aldersgruppen 9-13 år. Interessen for disse treningssamlingene er stadig økende, og lørdag fant 85 guttespillere veien til Nøtterøyhallen hvor Nøtterøys hovedtrener; Johnny Jensen og 4 av hans spillere tok i mot ungguttene til en halvannen times treningsøkt. Begge hallflatene i Nøtterøyhallen var i bruk, og spillerne ble fordelt i 5 grupper hvor de fikk prøve forskjellige øvelser.

Engasjementet hos spillerne var høyt, og det kom til uttrykk både i armer, ben og munn. Og trenerne fikk nok en annerledes lørdag formiddag enn de vant til med mange spørsmål fra de unge spillerne av både personlig og faglig karakter. Så selv om støynivået i hallen var høyt, ga trenerne uttrykk for at dette hadde vært moro, også for de.

Spillerne i guttesamarbeidet, er også faste innløpere på Nøtterøys hjemmekamper. Vanligvis rulleres innløperoppgaven mellom klubbene og lagene, men til første og siste hjemmekamp blir alle invitert for å sette en ekstra spiss på disse arrangementene. Og det var mange hender i været da Johnny avsluttet treningssamlingen med å spørre om hvem som skulle komme på Postenligakampen senere på kvelden.