Tidvis helsvart mot Runar

Men letter man godt finnes også noen lyspunkter.

Runar – Nøtterøy 28-24 (17-9)
Det hele begynte på en måte som vi resultatmessig kunne leve med, en start som fikk supporterne til å tro at det var mulig å avansere i cupen. Gleden og håpet varte i 10 minutter – så gikk alt i svart.
Det Nøtterøy presterer i de neste 29 minuttene er totalt svart. Vi har hørt som sorte hull i verdensrommet som sluker alt, foran Runars mål var det heller en sort vegg som stengte det meste ute.
Disse snaue 30 minuttene bar preg av dårlige skudd, dårlige vurderinger når det skulle skytes, gavepakker i fleng til Runar som økte til en 12 måls ledelse. 19 baklengsmål på 29 minutter ble resultatet av all elendigheten i angrep og manglende vilje til å krige bak.

Håp i hengende snøre eller lys i enden av tunellen.
Om vi tapte med 4 eller 15 mål spiller ingen rolle sa Johnny etter kampen og det kan han ha rett i, men for supporterne tentes et lys i de siste snaue 14 minuttene. Da spillerne innså at slaget var tapt og Johnny la om forsvarsspillet, kom aggressiviteten i forsvaret, vi tettet mer eller mindre bak, taklet og løp. På 14 minutter løp vi inn 11 mål og slapp inn tre.
Så vil noen alltid kunne si at Runar slappet av, men så mye slappet ikke Runar av at det var årsaken alene til Nøtterøys positive utvikling i denne delen av kampen. Fra det totale mørke så vi plutselig lyset og håpet om klatring på tabellen og sluttspill kom tilbake. Runarkampens mørke periode er glemt og blikket er rettet mot søndagens kamp.

Elverum lover mer trøbbel for Nøtterøy, men har også det største presset.
Elverum gikk på en stjernesmell mot Kolstad i onsdagens cupkamp og dette ønsker de nå å hevne mot Nøtterøy. For våre gutter er dette kanskje en fordel, Elverum skal kjempe om gullet og må begynne å vise takter som et topplag. Tap borte mot Bodø i serien og tap mot Kolstad i cupen er en last på spillernes skuldre som de sikkert kunne tenke seg og unnvære. Forventningene hjemme i Terningen Arene legger ytterligere byrde på skuldrene til trener og spillere. Elverum vet de forrige sesong kun klarte uavgjort hjemme mot Nøtterøy og uavgjort i Tønsberg. Ser vi på sesongen 2010/11, så vant Elverum hjemme med to mål og tapte i Tønsberg med ett mål, med andre ord så vet de at Nøtterøy er en potensiell trøbbelmaker i deres jakt på gullet.

  • Les her hvordan Kolstad ladet opp mot Elverum
  • Les her at Christian Berge sov dårlig etter kampen mot Kolstad

Kan vi klare å skape mer søvntrøbbel for Christian? Klarer vi å spille med lave skuldre og med et hode som hele tiden minner den enkelte på om tilstedeværelse sekund for sekund?
Ja, da kan vi komme hjem med begge poengene – det er Elverum som har presset.