Ny uavgjort kamp mellom

På nytt ble sluttsekundene høydramatisk.

Nøtterøy vs Bækkelaget 25-25 (11-14)
Etter fem møter i Postenligaen står Nøtterøy og Bækkelaget helt likt – tre uavgjorte og en seier til hvert av lagene. Ikke nok med det, begge lag står også likt i målprotokollen. At det ville bli jevnt var noe man kunne forvente. I et møte med sponsorer og andre VIPer uttalte begge lags trenere at hvis deres lag klarte å holde seg på 25 baklengsmål, skulle det være mulig å vinne. Begge lag endte på 25 mål baklengs og begge hadde muligheter til å avgjøre kampen i løpet av de siste 10 sekundene.

Litt historie.
Ser vi på historien, så møttes lagene 12.11.2011 for første gang i Postenligaen. Online-noteringene fra den kampen sier at Nøtterøy hadde TimeOut 21 sekunder før slutt og Bækkelaget fikk en utvisning 2 sekunder før slutt. Stillingen var 28-27 og Simen Fredriksen utlignet i siste sekund.

Neste gang lagene møttes var 04.03.2012 og på nytt ledet Bækkelaget med ett mål i sluttsekundene. Bækkelaget tok ledelsen 21-20 bare 22 sekunder før slutt. Syv sekunder før slutt får Bækkelaget en utvisning og fire sekunder senere utligner Simen Holm til enorm glede for hjemmepublikumet.

19.12.2012 hadde Bækkelaget hjemmekamp og drøye seks minutter før slutt tok Nøtterøy ledelsen 21-20, en ledelse de klarte å holde kampen ut. Nøtterøy vant til slutt 23-21.

Forrige sesongs siste kamp ble spilt 17.03.2012 og her førte Bækkelaget de siste tjue minuttene av kampen og var oppe i en firemåls ledelse 2 minutter og 30 sekunder før slutt, vi klarte å kappe ned til to mål før sluttsignalet og kampen endte 23-25.

Trenerene vurder kampen før start:

Nøtterøy manglet gløden fra Falk kampen i 1. omgang.
Nøtterøy førte de første 10 minuttene av første omgang og så var det bråstopp. For supporterne var ikke laget til å kjenne igjen fra kampen mot Falk og forundringen var stor over at ikke tenningen var større i en såkalt firepoengskamp. Det var i det store og hele en kjedelig forestilling for de fremmøte supporterne. At det ble dårlig underholdning var også noe Bækkelagets trener signaliserte i møtet med Nøtterøys sponsorer og andre VIPer før kampstart. Se video ovenfor. Synd at Nøtterøy ikke kunne tenne til fra start og by de fremmøtte på topp innsats fra første fløytesignal. (Pause 11-14)

2. omgang ble den forestillingen som vi håpet på.
Hva Johnny sa til gutta i pausen er ikke kjent utenfor garderoben, men særlig fornøyd kunne han neppe ha vært. Uansett – det var et helt annet Nøtterøylag som kom på banen etter hvilen, og de som var i hallen fikk nå valuta for pengene. Omgangen startet med gult kort til Johnny og tenningsnivået var satt. Dette til tross – det var Bækkelaget som økte ledelsen til 15-11.
I løpet av de neste 10 minuttene kom vi foran 17-16 og drømmen om to poeng begynte å få fotfeste. Hvor lenge Adam var i paradiset er usikkert, men det tok ikke mange minuttene før Bækkelaget var i føringen på nytt og så ut til å knuse alle drømmer.  12 minutter før slutt ledet gjestene med 2 mål og alt så svart ut, men i løpet av drøye seks minutter hadde våre gutter snudd -2 til + 2 mål.

På nytt glapp det og to minutter før slutt var gjestene foran igjen med ett mål. Når kampuret viste 28:18 satte Simen Holm inn utligningen.

19 dramatiske sekunder.
29:41 tar Nøtterøy Time Out og 29:51 får Bækkelaget en utvisning, men i motsetning til de to første kampen klarer ikke vi å score etter Bækkelagets utvisning. I løpet av 9 sekunder, brenner Simen H. i scoringsposisjon og Hreidar redder en kontring fra Bækkelaget.