To avgjørende poeng

Dette var en seier for Nøtterøys spillere og supportere.

Dette ble et nabooppgjør av den typen som hjemmesupporterne‎ elsker og bortesupporterne hater. Når poengene blir igjen i hallen til hjemmelaget og det i tillegg er nabo rivalen som må blø, så smaker det ekstra godt. Og det var mye som smakte ekstra godt denne kvelden. Gutta kjempet som løver hele veien – så får vi heller glemme at ikke stilkarakterene sto til 20 i alle deler av kampen. På tribunen var hjemmesupporterne med som aldri tidligere i sesongen og dette var en stor og verdifull inspirasjon i kampens avgjørende faser.

Runar best i gang.
Runar rakk å sette inn to mål før vi i rakk å få løsnet et skudd, men etter 2 minutter fikk Kristian nettkjenning og vi var med i kampen.  Etter drøye 7:40 var vi foran for første gang i kampen og etter 19:54 var i oppe i en tremåls ledelse på 14 – 11.  Så slipper vi Runar inn i kampen og før nye 4 minutter er spilt står begge lagene bokført med 15 – 15. Fra nå og til pause var det Runar som førte kampen, men i motsetning til tidligere i sesongen gikk ballen litt vår vei i sluttsekundene av første omgang. Etter 29:24 får Runar muligheten til å øke til en tremåls ledelse, men med redning fra Nøtterøy og scoring på kontra kunne vi gå til pause på stillingen 18 – 19.

Mye tøffe tak og mange to minuttere.
Når det var spilt 29:59 var det delt ut seks to minutter og i løpet av omgangens siste sekund klarte vi å få både et rødt kort til Runar og en 2-minutter til Nøtterøy, så begge lag entret parketten i andre omgang med bare fem utespillere. Den åttende 2-minutteren var protokollført før to minutter av annen omgang var spilt.

Runar startet med å føre andre omgang, men vi slo tilbake.
Frem til 12:39 av andre omgang førte Runar kampen, men på dette tidspunket overtok vi føringen og den holdt vi kampen ut. Etter 28:35 klarte vi å komme tre mål foran og på dette tidspunktet gikk det virkelig opp for Nøtterøys supportere at storebror fra sør ble sendt hjem med 0 poeng. Hvilken vidunderlig følelse og med ett sank både puls og blodtrykk til normale verdier og lykkerusen feide gjennom kropp og sjel.

Fra dumpekandidat til mulig sluttspill
Ikke alle andre resultater gikk helt optimalt med tanke på plass i sluttspillet. Vi hadde håpet på tap for Drammen mot Elverum. Da hadde vi også kvittet oss med kvalikplassen for a poeng med DHK går vi forbi på innbyrdes.  Med seier mot Runar drømte vi om uavgjort mellom Arendal og Falk for da hadde vi også fått puttet sluttspillplass i lomma.

Nå er situasjonen den at Follo og Falk går ned. Stord, Drammen, Arendal og Nøtterøy spiller om plassene 7-10 altså to sluttspillplasser, en kvalikplass og 9 plassen som gir sesongavslutning om to serierunder.

For å unngå kvalikplassen må vi muligens ha poeng i begge de gjenstående kampene. Vår utfordring – og kanskje fordel – er at Haslum er i en desperat poengjakt for å henge med Elverum i jakten på gullet og derfor spiller de med et like stort press i de neste kampene. Drammen møter både Follo og Falk som kun spiller for ære og uten press kan bli en lei nøtt. Arendal møter førstnevnte Follo og avslutter mot Bækkelaget som også spiller uten press.

Så for Nøtterøys supportere er det 120 minutter spenning igjen av sesongen og de 60 første får du i Nøtterøyhallen på onsdag. Her kan vår drøm om sluttspill leve videre og Haslums drøm om gull ryke.

Kennie Boysen delte toppscorerrollen med Simen H.
Petter Øverby var blant de som ga alt for Nøtterøy
Khaled Chentout var heller ikke lett å holde på armlengdes avstand, 6 mål i kampen.
Simen Fredriksen fikk også kjenne på Runars muskler.