Onsdag er eksamensdag

Nå er den virkelige skjebnetimen her.

Vi har omtalt flere av sesongens kamper som skjebnetimer, flere av disse har vært skjebnesvangre når deg gjelder å bringe oss i den situasjonen vi befinner oss i nå.  Onsdagens kamp er den virkelige skjebnetimen for hvordan Nøtterøys håndball liv skal bli det neste året – ja kanskje flere år fremover.Vi ønsker definitivt ingen reprise av den begredelige andreomgangen i Stavanger. Les mer på tb.noTre alternative utfall på onsdag.

Med firemålsseier er det klart at vi beholder plassen i Postenligaen. Dette er den enkleste løsningen og den mest økonomisk givende løsningen. Dette utfallet gir både bonus fra sponsorer og færre reiseutgifter kommende sesong.

Det andre alternativet er en tremålsseier, men da må vi ut i ytterligere en kvalikkamp ifølge Norges Håndballforbunds regler (Se nedenfor). Det blir en ny periode med usikkerhet og mer reiseutgifter.

Det tredje alternativet er av vi vinner med to mål eller mindre, spiller uavgjort eller taper. Med dette utfallet må vi gå den tunge veien ned en divisjon sammen med Follo og Falk. For å komme tilbake i det gode selskap må man levere topp resultat i 22 kamper neste år, så derfor er det ingen selvfølge at man rykker direkte opp igjen.

 

Utdrag fra forbundets regler§ 41-5 Bestemmelser for kvalifiseringskamper
§ 41-5.1 Generelle bestemmelser
§ 41-5.1.1
Ved kvalifisering mellom 2 lag skal ett av følgende alternativer benyttes:
a. Én kamp ute og én kamp hjemme, sammenlagt resultat teller. Hvis sammenlagt resultat er uavgjort (poenglikhet og lik målforskjell), spilles en omkamp på nøytral bane, evt. med ekstraomganger og 7m-kastkonkurranse.
b.Én kamp på nøytral bane.
60 minutter med topp fokus som lag må til.
Når Nøtterøy løper ut på parketten er det kun en ting som gjelder og det er å spille samtlige 60 minutter med topp innsats som et lag. Målvakter må lever årsbeste, forsvaret må levere årsbeste og alle avslutningene må være av beste kvalitet. Vi vinner ikke hvis enkeltspillere tror at de kan gjøre alt alene. Etter å ha trent en hel sesong med så mye svette og slit som Nøtterøys gutter har gjort tror jeg alle er klar over dette. Det er ikke rom for kollaps i noen av kampens minutter eller faser. Klarer vi ikke denne oppgaven er det bare å konkludere med at vi ikke er gode nok, da kan vi ikke skylde på uflaks eller dommere.

Eksamensdag for laget og enkeltspillere.
Plassen i Postenligaen kontra 1. divisjon vil utgjøre stor forskjell for klubben og enkeltspillere. Det handler om seeding ved trekning til Cupen, mediaomtale som gir økt sponsor- og publikumsinteresse, økte reiseutgifter m.m. For den enkelte spiller vil det også ha effekt på fornyelse av spilleravtaler, for klubbens muligheten for tilgang på nye spillere og interessen fra yngre spillere for å nå opp til sine forbilder.
Bestått eksamen betyr så uendelig mye mer enn bare en seier og beholde plassen.
Stryk gjør livet vanskeligere og mer usikkert for alle.

Eksamen for den 8. spilleren.
Den åttende spilleren har stort sett levert bra stemning gjennom hele sesongen med en fin stigning på slutten. Nå blir det en mulighet for å bevise at også Tønsberg/Nøtterøy- supportere står last og brast med sitt lag både i medgang og motgang. Tønsbergregionens supportere har nemlig opp gjennom årene pådratt seg et stempel som medgangssupportere. Vi håper derfor alle våre supportere møter opp fulltallige og gjerne tar med seg venner og bekjente for å holde trykket oppe fra før kampstart og gjennom samtlige 60 spilleminutter. Så la Nøtterøys supporterskare også bestå eksamen med å bevise at dere står last og brast med laget og kan være den siste motiverende styrkedråpen laget trenger.

 

Med den åttende spiller og fullsatte tribuner kan vi sammen bestå eksamen.