En bunnsolid seier mot Drammen

Storseier til tross det kan bli enda bedre.

Nøtterøy vs Drammen 21- 15
Vi kom forsåvidt greit i gang i forsvar, men avslutningene stemte ikke helt og dermed kunne vi notere en 4-1 ledelse til Drammen før det var spilt fem minutter. Akkurat der og da kom vel den vonde tanken sigende om at vi er på vei mot en kamp med måltørke.  Selv om vi hang nogenlunde greit med i forsvaret var vel fire baklengs vel mye på fem minutter. Deler vi opp kampen i 5 x 5 minutter og ganger 4 med fem så får vi 20 baklengs på en omgang, et tall som er alt for høyt til å kunne vinne kamper.

Frykten forsvant heldigvis fort, for denne kampen ville gutta vinne. Etter 15 minutters spill hadde vi tatt ledelsen 8 – 7, vi hadde scoret i snitt 3.5 mål pr. fem minutter og sluppet inn 1.5 mål pr fem minutter.  Totalt for de siste 9 x 5 minuttene scoret vi i snitt 2,2 og slapp inn 1.2 pr fem minutter.
Dette viser med klar tydelighet at det var forsvaret som avgjorde kampen og så lenge vi ligger der kan vi klare oss med det antall mål vi scorer.

Vi gikk til pause med en 11 – 9 ledelse som absolutt ikke kunne sies å være betryggende, men alt lovet godt for resten av kampen og alle på tribunen hadde troa på at dette kunne vi hente hjem.

I andre omgang ble det gjort målvakts bytte og Tarjei Hamborg kom inn og leverte en kjempe kamp. Seks baklengs er strålende noe han også kan sende en takk sende til et strålende forsvar.
På slutten av kampen slapp Johnny inn flere av de yngre spillerne syv måls ledelsen 17 – 10 som vi hadde etter 10 spilte minutter ble redusert med 1 mål. I de siste femten minuttene klarte vi å holde forsvaret intakt, men antall scoringer i denne perioden var alt for få hvis det skal holde til spill i Postenligaen. Det betyr all alle som skal stå på parketten ikke må frykte litt juling i angrep, noe vi som bar preg av at et par av de yngre led av.

I gjennom lørdagens kamper i puljen har vi spilt oss til muligheten til en finaleplass, alt er opp til oss selv. Skulle Runar slå Drammen og vi slå Halden er det innbyrdes oppgjør mellom Halden, Runar og Nøtterøy som teller og for å nå finalen må vi da vinne med minst to mål. Vinner Runar og Nøtterøy vs Halden ender uavgjort så er Runar i finalen. Taper eller spiller Runar uavgjort så er det vinneren av Halden vs Nøtterøy som er i Finalen. Tap eller uavgjort kan sende oss til en spil om 5/6 plassen alt avhengig av Runar vs Drammen.

Petter Øverby viste muskler mot DHK og ble Nøtterøys topscorer med 5 mål.