Så lysnet det

Seieren kom som følge av at vi spilte som et lag.

Nøtterøy vs Stord 33 – 19
Når Nøtterøys gutter valgte å følge planen og spille som et lag var de ustoppelige. Da laget entret parketten var det en kameratgjeng som hadde to ting i tankene, nemlig å fremstå som et lag og løse oppgavene etter den avtalte planen. Allerede fra første kast kunne vi se at på den første dagene i mørketiden skulle Nøtterøys supportere få se lyset.
Frykten for å mislykkes var ryddet ut av øynene og hode, spilleglede og trua var bunnsolid forankret i alle handlinger ute på banen. Det tok ikke mange minutter før Nøtterøys supportere forsto at dette var dagen hvor alt kunne endre seg.

Bunnsolid forsvar og treffsikkerhet.
Mange vil nok kunne finne på å si at seieren kom mot ett annet bunnlag, greit nok, men bak dette ligger flere tall som setter prestasjonen i et annet lys. Vi scorer på 78,5 % av alle sjansene, vi slipper Stord til med bare 38 skudd og 50% forhindre vi mål på.  Stord vant siste kamp før de møtte oss, og det var mot Lillestrøm som slo oss ut av cupen og i sesongens første hjemmekamp. Det er kun Elverum som har scoret flere mål enn oss mot Stord og det er bare Elverum og Nøtterøy som har sluppet inn under 20 mål mot Stord. (19 på begge) Runar som fikk sine to poeng hjemme mot Stord slapp inn 28 mål og Bodø har 24 baklengsmål mot Stord.  Med andre ord laget og vi som er supportere kan trygt være stolte av resultatet.

Nå gjelder det bare å følge opp mot Runar.
Synd at vi må vente helt til 9. november før vi møter Runar, men på en annen side får vi mer tid til å bygge videre på det vi var gode på i går. Vi skal glemme statistikken vår i Runarhallen, for det har vi sett så langt i denne sesongen er at det for øyeblikket ikke er noe fasit på utfallet før kampene er spilt. Det er vel bare ØIF Arendal og Elverum som virker bunnsolide for øyeblikket.
Med samme innstilling til kampen i Runarhallen som i går bør to poeng absolutt være innen rekkevidde. Nå er det ikke spillernes oppgave å fokusere på tabellen, men for oss som supportere er det faktisk en gled å kunne konstatere at to poeng vil gi ytterligere muligheter for avansement på tabellen.

Det var mye annet å glede seg over også.
10 spillere tegnet seg på scoringslisten, kantspillerne score mer enn i tidligere kamper og dermed avlaster skyttere, målvaktene har 50% redninger. En periode med motgang til tross, supporterne støtter opp om laget og vi klatrer på statistikken for tilskuere på hjemmebanen Tallene kunne vel ha sett enda bedre ut hvis vi ikke på nytt hadde hatt kampkollisjon med Flint.

Nøtterøy Håndball
Nr Spiller M 2 D R
2 Simen Fredriksen 0 0 0
4 Simen Holm 4 0 0
7 Theodor Greger Jahnsen 1 1 0
9 Kristian Werner Nordby 4 0 0
10 Anders Rygh Grønlie 2 0 0
13 Einar Rafn Eidsson 8 0 0
14 Gisli Jon Thorrison 1 1 0
17 Michael Jonassen 5 0 0
20 Jørgen Vasvik 0 0 0
22 Petter Øverby 1 0 0
27 Didrik Berg Haltvik 1 0 0
28 Kennie Boysen 6 0 0
33 Henrik Nordlander 0 0 0
81 Tarjei Hamborg 0 0 0

Her kan du se og høre Johnnys kommentarer etter kampen.