Nøtterøy orket i 40 minutter

Nå dreier det seg om å overleve i Grundigligaen.

Nøtterøy vs Bodø 23 -30 (15 – 15)

Det er bare å konstatere, vi er ikke gode nok til å hevde oss i det gode selskap. Det holder ikke bare å skylde på at det er i hode det sitter, vi må bare konstatere at Nøtterøys stall er alt for tynn. Kampen mot Bodø bekreftete bare det vi har sett en stund, når sentrale spillere i førsterekka må hvile så har vi ikke dobbelt dekning på alle plassere.
Det hele så lyst ut til vi hadde spilt 40 minutter (19-19), de resterende 20 minutter var elendige. Vi scorer 4 på de siste 20 minuttene, vi slipper inn 13 på samme tid det viser bare at vi ikke har en stall pr. dato som er god nok til å holde 60 minutter.

Fra et positivt fokus til feil fokus.
Det som også på nytt skjer, er at når det begynner å butte imot blir flere spillere blir mer opptatt av å klage på dommeravgjørelser en å løse oppgavene som de er satt til å gjøre. La gå at dommerne gjorde en del feil, men de gjorde det begge veier. Faktum er at ingen avgjørelser blir omgjort uansett hvor feil en spiller synes den er, og i stedet for å vinne sympati får man dommerne lettere i mot seg. All syting og klaging ute på banen smitter selvfølgelig over på benken, lagledelse blir frustrert og de spillere som skal ut på parketten har fått noen negative bonustanker med seg i hode når de kastes ut parketten. Alt henger sammen når et lag kjemper i motbakke og med feil fokus blir motbakken enda brattere.

En svale gjør ingen sommer.
En toppscorer vinner heller ikke kamper alene, for selv Kennie blir sliten og gjør feil vurderinger å må settes på benken. Nettopp her er noe av Nøtterøys problem for på plassene til Simen Holm og Kennie Boysen finnes det ingen fullgode erstatninger. Ingen av disse eller noen av de andre er i stand til å avgjøre kamper alene. Når de blir slitene kommer feilvurderingene og når Johnny må begynne å hvile spillere så kommer glippene på parketten som gir motstandere muligheten til å få overtaket. Vi så det samme i forrige kamp mot Runar også, og vi har sett det tidligere.

Stallen er for tynn og det ser ut til å være vanskelig å gjøre noe med.
Nøtterøy har flere unge lovende spillere, men ung og lovende er ikke ensbetydende med god nok til å ta ansvar, god nok til å løfte et lag imot gang eller god nok til å avgjøre kamper. Spørsmålet er også om de er gode nok til å takle all motgangen med de negative tanker som det kan medfører. For det er klart at hvis de negative tankene får fotfeste, senkes terskelen i forhold til å tåle smerte og levere gode treninger også videre. Frykten for å mislykkes vil slå negativt ut på eget selvbilde.

Med så tynn stall som Nøtterøy har blir det også en utfordring at de unge skal utvikle seg imot gang i sted for i medgang. Som for det store flertall andre her i livet tar det ofte lang til å utvikle motgangs tanker til et positivt tankesett. Mange trenger derfor like mye og kanskje mer mental trening enn fysiskstrening for å klare å snu egen utvikling til noe positivt som kan blomstre.
Nøtterøys «far» Frank Beck brukte for eksempel utallige timer med samtaler Jan Olav Koss før han tok sine OL gull på Lillehammer, og det finnes et utall andre eksempler på hvor det mental er det avgjørende. Selvfølgelig må det fysiske ligge i bunnen.

Skal Nøtterøy overleve i Grundigligaen så trenger laget et par nye klassespiller, både for å kunne levere resultater omgående, men også for å la talentene få med seg positive opplevelser når de kommer ut på parketten. Med positive opplevelser vil de kunne blomstre raskere, med kontinuerlige negative opplevelser er veien kortere til å få andre interesser.

Nøtterøys utfordring er at vi er i Grundigligaen med: «Lisens med status under skjerpet overvåking»
Dette betyr av vi har ingen frihet til å skaffe de spillerne vi trenger uten å ha en finansiell løsning som ikke belaster klubben. Dessverre er dette en belasting som har fulgt klubben fra før vi kom opp i toppserien, og som har tatt lengere tid å komme ut av enn det man håpet og trodde den gangen opprykket kom.
Dette står i reglementet:
Eliteserielisens med status under skjerpet overvåking med eller uten poengtrekk.

  • Klubber som kommer inn under denne kategorien har ikke anledning til å påta seg nye økonomiske forpliktelser. Herunder:
  1. å tegne profesjonelle kontrakter med (nye eller fornyede) spillere og trenere.
  2. fornye andre avtaler som innebærer nye større forpliktelser

Svaberget holder koken selv i motgangen.
Nøtterøys supportere anført av Svaberget supportergruppe har levert i kamp etter kamp og heldigvis har de som tok initiativet til å etablere Svaberget klart å bygge en så sterk gruppe at de står sammen med laget i tykt og tynt. Svaberget har bevist at det i Tønsberg / Nøtterøy regionen finnes grobunn får å utvikle supportere miljø som er i stand til å støtte en klubb i alle faser av en kamp og tabell situasjon. En stor takk til dere fra Nøtterøys lederer og spillere.