Nøtterøy overkjørte Elverum

Nå ligger det meste i våre egne hender i siste serierunde.

Nøtterøy vs Elverum 32-26

Seieren mot Elverum sørget for at troen på en ny sesong i Grundigligaen lever i alle spillere, ledere og supporteres hoder. Forutsetningen var vinn eller forsvinn fra toppserien neste sesong. Når skulle det vise seg at denne seieren ble enda viktigere enn det vi kanskje hadde tenkt. Årsaken ligger i at både Bækkelaget og Drammen vant sine kamper. Det at ØIF Arendal klarte å hente i land seieren mot Stord til slutt bel også særdeles viktig.

Vi følte at dette skulle bli vår dag allerede fra avkast.

Gutta viste en ro, lave skuldrer og harmoni under oppvarmingen som indikerte at vi skulle få oppleve noe stort i Nøtterøyhallen denne onsdagskvelden. Og slik ble det, allerede fra avkast viste gutta hva de ville og Elverum ble fullstendig overkjørt. Det lyste tro på seier i øya på hver spiller, fokus og skjerpingen var på topp bak og når målene rant inn bak Elverums målvakt vokste selvtilliten minutt for minutt.

Simen Holm sto frem og trakk de andre med seg, hvor mange ganger han ble hamret ned i parketten har vi ikke telt opp. Simen reiste seg gang på gang uten syting og klager gikk inn i nye duller og flere nye smeller før han til slutt stoppet med ti nettkjenninger. Denne holdningen gjennomsyret hele laget. Elverum gikk sure og dette var et godt eksempel på at når spillere og et lag surner så kan selv ett topplag tape for et bunnlag på tabellen.

Denne kampen ble virkelig en festforestilling i Nøtterøyhallen på linje med den dagen vi sendte serie leder ØIF Arendal som slakt.

Simen tok telling til 9 flere gang, men reise seg uten sure miner.  Klikk på bilde se intervju med Simen etter kampen.
Simen tok telling til 9 flere gang, men reise seg uten sure miner.
Klikk på bilde se intervju med Simen etter kampen.

 

Nøtterøy er et bedre lag en tabellen tilsier.

For noe svada sier du. Sant nok visere tabell situasjonen at vi er et bunnlag, men gutta har vist det gang på gang at vi kan slå topplag og det ettertrykkelig. Den største utforingen har vært å ha en ikke stor nok stall, slik at man kan hvile førsterekka nok og kanskje spesielt de dagene hvor ikke alt klaffer for den enkelte. For når alle de 8-9 første rangerte i stallen funger samtidig da er vi vanskelig å slå.

Jeg tror de fleste eksperter mener at dette laget så absolutt hører hjemme i topp divisjonen i norsk håndball.

Nå gjelder det å beholde samme fokus, roen og trua frem til vi avslutter sesongen i Bergen kommende onsdag.