Torbjørn Klingvall ny hovedtrener for Nøtterøy håndball

Nøtterøy Håndball kan nå informere om at vi har engasjert Torbjørn Klingvall som hovedtrener de to neste sesongene.

Torbjørn er født i Kiruna i Sverige, og har en lang karriere bak seg som både spiller og trener. Han var eliteseriespiller i Sverige i en tiårsperiode fra ca 1975 med karrieretopp midt i denne perioden. Han har både serie- og cupmesterskap og sluttspillseire på sin CV i tillegg til 40 landskamper.

Som trener begynte Torbjørn sin karriere i Kroppskultur, først som spillende trener, og deretter som ordinær trener. Han hadde sitt første treneroppdrag i Norge på slutten av åttitallet, og flyttet senere til Porsgrunn, hvor han fremdeles bor, og har hatt treneroppdrag for flere toppklubber i Vestfold og Telemark. Ved flere anledninger har han vært landslagstrener i Sverige, både på junior- og seniornivå.

Klingvall har også eget konsulentfirma hvor han har oppdrag både overfor næringsliv og idrett, i inn- og utland. Han er også forfatter av flere bøker om håndball, deriblant det svenske håndballforbundets utdanningsmodell; Trenerskolen. Han er altså lidenskapelig opptatt av læring og utvikling, og sitter selv på skolebenken i disse dager.

Med Torbjørn på laget, vil våre spillere få god anledning til å lære mye håndball og kunne utvikle seg videre. Dette bør være attraktivt både for våre egne og andre unge spillere.

Vi ønsker Torbjørn velkommen til Nøtterøy hvor han senest er i gang 1. juni.