Nøtterøy G18 vinner mCASH Skjærgårdslekene

50 år etter at første utgave av Skjærgårdslekene så dagens lys i 1966, klarte endelig guttene fra Nøtterøy i G18-klassen det som ingen andre Nøtterøy-lag har klart tidligere, nemlig å gå til topps i vår egen turnering. Vi har vært nære på ved noen anledninger.

Herrelaget har vært i finalen to ganger og G16 én gang, men aldri har et Nøtterøy-lag vunnet lekene for elitelag.

Jostein Østrem og de andre guttene gjorde altså en storartet turnering i mCASH Skjærgårdslekene i år. I gruppespillet var de overlegne og vant kampene sine mot henholdsvis Fyllingen og Ski med sifrene 26-16 og 23-19. I semifinalen ble det ikke like enkelt. De måtte kjempe hardt for å holde unna for sterke Flensburg fra Tyskland, som er Johnny Jensens tidligere klubb, men til slutt vant de 18-17.

Den jobben Johnny har lagt ned i disse guttene de siste tre årene har nok gjort sitt til at vi endelig klarte å ta steget helt til topps i turneringen vår. Da han overtok ansvaret for dem var det en gjeng blandet av masse armer og bein, mye håndball for moro skyld, endel talent og dessverre noen som stadig kom for seint til treningene. Forseintkommingene forsvant med klare beskjeder om seriøsitet, armer og bein fikk muskler, seriøsiteten fikk tak i de fleste, og talentet ble utviklet, slik at vi i dag har et solid og godt G18-lag som kan hamle opp med de aller beste 18-årslagene i landet. Nå har Igor Koprivica overtatt ansvaret for guttene, og han fortsetter ledelsen med krav til seriøsitet og selvdisiplin i forhold til blant annet søvn og restitusjon, samt sin måte å få spillerne til å tenke individuelt, og i en rød tråd gjennom klubbens spill-idé fra A-laget og nedover.

Vi ønsker guttene lykke til med årets sesong, og håper at publikum også støtter godt opp om disse yndlingene. Noen av dem har allerede tatt steget opp til A-laget, og i løpet av et år eller to, kan flere av disse spillerne bli å se på banen sammen med Michael, Khaled og de andre storspillerne våre i Nøtterøy Håndball.

Nøtterøy G18 har sin første seriekamp borte mot Falk Horten i Holtanhallen, lørdag 10. september kl. 14.30. Møt opp og vis nabobyen vår hvem som er BEST og hvem som heier MEST i Vestfold 😉