Poengdeling i toppoppgjøret

Det var tydelig at både Nøtterøy og Sandefjord var innstilt på å fighte for å få med seg begge poengene i søndagens kamp i Nøtterøyhallen. Vi fikk se to lag som både kriget godt bakover og som også gjorde sakene bra fremover.

Det var to lag med flere spillere som kjenner hverandre godt, som møttes i søndagens dyst. På Sandefjord spiller Jonas Rennemo, som hadde flere gode sesonger for Nøtterøy for noen år siden, samt Tarjei Hamborg, som inntil i fjor har spilt alle sine senior-sesonger for Nøtterøy. Michael Jonassen spilte for Sandefjord i fjor, mens Khaled Chentout, hadde to sesonger i samme klubb, før han returnerte til Nøtterøy før denne sesongen. Så dette var en kamp der alle hadde lyst å vise seg frem, og det stod ikke på viljen til å vinne.

Kampen ble jevn hele veien, med unntak av første halvdel av andre omgang. Da fikk gjestene fra sør et lite forsprang på 3 mål et par ganger, og hjemmelaget kjente presset.
– Vi hadde problemer med å stoppe Sandefjords Simen Pettersen, forteller Khaled etter kampen. Han fikk stadig avslutte fra 9-meter og satte ballen i mål hele 13 ganger i løpet kampen, og var med det kampens klare toppscorer.

Heldigvis klarte hjemmelaget å kjempe seg inn i kampen igjen, og mot slutten av kampen hadde Nøtterøy muligheten til å sikre seg to poeng. Med uavgjort på lystavlen, timeout og et halvt minutt igjen å spille, fikk hjemmelaget en dobbel-sjanse, men tidligere Nøtterøy-målvakt, Tarjei Hamborg, reddet skuddet fra Simen Kroken og returen ble satt i stolpen. Dermed var det plutselig Sandefjord som hadde matchball, med timeout og 13 sekunder igjen av kampen. Heldigvis klarte våre gutter å stå imot, og vi kunne glede oss over ett poeng. Det var nok et rettferdig resultat, med tanke på at begge lag hadde muligheten til å vippe kampen i sin favør, forteller Nøtterøys hjelpetrener, Igor Koprivica, etter kampen.

Kampfakta:
Nøtterøy – Sandefjord 30-30 (17-16)

Målscorere for Nøtterøy:
Khaled Chentout (9), Simen Kroken (8), Trygve Trangerud (5), Kristian W. Nordby og Michael Jonassen (3), og Jacob Weidemann (2).

Toppscorer for Sandefjord:
Simen Pettersen (13)

Utvisninger:
Nøtterøy    – 2 x 2 min
Sandefjord – 3 x 2 min