Tøft comeback i eliteserien

Med sentrale spillere som Khaled Chentout, Simen Kroken og Kristian Werner Nordby ute med skade var det ungguttene som måtte stå frem og ta ansvar i søndagens kamp mot Bodø i første serierunde.

Til tross for at Karl-Henrik Stenkjær åpnet kampen med tre glitrende redninger, tok det ikke mange minuttene før Bodø, som i fjor ble nummer seks i Grundigligaen, var oppe i ledelse 5-1 og tvang Nøtterøys trener, Torbjørn Klingvall, til å ta time-out. Det så ut til å ha bra effekt, for frykten for at Bodø skulle stikke enda mer fra, forsvant da bakspillere Jacob Weidemann og André Pung Tuzov, sammen med Michael Jonassen på linjen, tok ansvar fremover på banen. Derimot klarte ikke Nøtterøy å løse Bodøs meget effektive spill der linjespiller Endre Langaas stadig fikk ballen og satte den kontant i mål, så til pause var Nøtterøy fortsatt fire mål bak, 14-18.

Andre omgang startet mye friskere for Nøtterøys del, og etter tre strake Nøtterøy-nettkjenninger pustet vi nordlendingene i nakken bare ett mål bak. Da øynet vi en aldri så liten sensasjon av Nøtterøy som spilte sin første eliteseriekamp på to sesonger. Men Bodø slo raskt tilbake, og midt i omgangen var gjestenes ledelse kommet opp i seks mål. Denne ledelsen gav de aldri fra seg, og til slutt kunne Bodø fly nordover med sifrene 24-30 i bagasjen.

Som nyopprykket lag er det store utfordringer som venter i fleng for Nøtterøy i Eliteserien denne sesongen. Men til tross for tap i serieåpningen, fikk vi vist at vi har friske unge gutter som tar tak og som kan bli viktige brikker for Nøtterøy med litt mer erfaring på dette nivået.

Vi gleder oss også over at publikum «er tilbake» på tribunen. Et tilskuerantall på 823 lover godt for fortsettelsen. Nå gjelder det å stille opp og hjelpe laget i vårt hjerte når Falk skal beseires borte i neste seriekamp lørdag 23. september. Da satser vi også på at Khaled Chentout er tilbake skadefri og kan bidra til å vise at Nøtterøy er best i nordre Vestfold 🙂