Solid tilskuervekst i håndballen!

Publikum strømmer nå til for å se håndball. Flere klubber merker nå større etterspørsel etter billetter til kampene i Eliteserien håndball. Denne sesongen har Eliteserien menn hatt en publikumsøkning på 24 % og Eliteserien kvinner på 18 % sammenliknet med forrige sesong.

Vi har kun spilt 20-25% av eliteserien og tallene mellom klubbene er derfor varierende i forhold til den enkelte klubb, men samlet er det positive tall Norsk Topphåndball nå legger frem på vegne av klubbene.

 

Kjente håndballprofiler som Camilla Herrem, Heidi Løke og Joachim Hykkerud har kommet hjem til Norge og fortsatt karrierene sine i klubber i Eliteserien.
Effekten av kjente profiler er merkbar. Sola med Herrem på laget har hatt en økning på 81 %, mens Drammen med Sørheim og Hykkerud på laget kombinert med sportslig suksess har hatt en økning på 72 %. Storhamar er tradisjonelt et godt publikumslag, og kan med Løke på laget notere seg for en økning i antall tilskuere med 7 % så langt.

«Det at kjente håndballprofiler velger Eliteserien i Norge gir veldige positive signaler, og det er med å trekke publikum til kampene. Men ekstra gledelig er det at så mange klubber har vekst» Sier Hein Barthold, Daglig Leder i Norsk Topphåndball.

 

 

En annen viktig faktor er også at klubbene jobber godt med å skape gode opplevelser for publikum. Gjennom gode arrangement, aktiviteter, publikumsengasjement og servering skaper klubbene sterkere lojalitet til sitt publikum gjennom kontakten med menneskene som kommer på kamp. Gjennom sosiale medier holder også klubbene kontakt med sine tilhengere, slik at publikum blir bedre kjent med spillerne og vet godt når kampene spilles.

 

«Ved siden av sportslige resultater er det flere faktorer som er avgjørende for publikumsantallet og som klubb har vi tatt flere viktige grep for å øke publikumsmassen i Nøtterøyhallen. Vi har bl.a forbedret selve arrangementet både når det kommer til innløping, musikk, lys, underholdning og aktiviteter i pausen noe som resulterer i en bedre opplevelse for publikum. Vi har også flyttet VIP-området til et mer gunstig område hvor våre samarbeidspartnere faktisk får følelsen av å være på håndballkamp. Det er i tillegg lagt opp til bevertning og egne aktiviteter for våre samarbeidspartnere. En annen viktig faktor er at vi har flere lokale spillere som mange i lokalmiljøet har eller føler en tilhørighet til, samt spillere som er trenere og gode forbilder for lokale breddeklubber. Selv om vi har en positiv vekst og trofaste supportere, har vi fortsatt en utfordring med å nå ut til flere potensielle tilskuere. Det jobbes det med og vi blir litt bedre dag for dag» Sier Astrid-Marie Nygård, Markedssjef Nøtterøy Håndball.

 

 

Trenden fortsetter. Sluttspillet i vår viste en god vekst i antall tilskuere, noe som ser ut til å vedvare i Eliteserien. Kvinnene kan vise til hele 40% økning i tilskuerantall på tre år. Landslagsguttas sportslige suksess har også vært et positivt bidrag til økt popularitet for håndballen. Eliteserien menn har også hatt vekst i siste periode. Og publikumsinteressen er like god på begge ligaene.

 

Sterke publikumslag holder stand. Lag som Vipers, Kolstad, og Elverum kan vise til stabilt høye publikumstall. Andre sterke publikumslag som Byåsen og ØIF Arendal har denne sesongen faktisk klart å øke antall publikum med henholdsvis 26 % og 21 %!

 

«Flere får øynene opp for å se håndball i haller og arenaer. Det er spenning og dramatikk på høyt nivå og de som ser en håndballkamp kommer gjerne tilbake. Det er gøy å se at tradisjonelle publikumslag holder stand, og at flere melder seg på» sier Hein Barthold.