Nøtterøy Håndball, Covid-19 og tilfeldigheter

Som de fleste har fått med seg ble 2 personer fra elitelaget smittet av Covid-19 viruset sist uke. En trist situasjon som rammet oss sammen. Vi ønsker her å fortelle litt om dette, og hvordan dette ble oppdaget, men først så er vi veldig glade for at disse 2 det gjelder har det bra, og at ingen andre rundt klubben er rammet.

Dette var beskjeden vi ikke ønsket, vi har hatt meget gode rutiner, godkjent av forbundet, fulgt myndighetene råd, og ikke nok med det, vi dro dette lenger, ved å lage et ennå tøffere regime. Det ble faktisk dette som reddes oss.

Vi har alle hørt at viruset kan kom krypende uten symptomer, og det er det ønsker vi å formidle.

En av våre spillere våknet på natten at han frøs, ettersom det var en kald natt. Når han våknet morgen etter, var alt normalt, kanskje litt harkete eller slik som halsen kan være når man har vært kald. Det var så ubetydelig at det ville ikke vært i tanktene å droppe hverken jobb eller trening. Vårt ekstra sikkerhetssystem, GPM, har vi en modul hvor spillerne hver morgen skal rapportere elektronisk inn status om helsen. Spilleren beskrev dette, og våre rutiner er slik at hvis det er noe avvik fra 100% normal, skal han være hjemme. Vårt medisinske apparat fanger således opp dette, og følger opp spilleren. Test ble gjort, resultatet er kjent.

Spilleren har aldri følt seg syk, og ville normalt sett gått på jobb og trening hver dag i sykdomsperioden. Det er det som er skummel med dette.

Vi skal ikke prøve å være fagfolk, men vi har opplevd at friske spillere er syke !!