Osteopat godkjent som autorisert helsepersonell

Endelig kan Tomas Collin smile hele tiden. Osteopaten, som gjør en viktig jobb i Nøtterøy Håndball sitt medisinske støtteapparat og har jobbet med klubben de siste to sesongene er ukentlig å se på lagets treninger i Nøtterøyhallen. I tillegg til å delta på treninger og kamper, følger Tomas individuelt opp spillerne etter behov. Kartlegging og vurdering skjer raskt, i tett samarbeid med lagets lege, Frode Prøsch. Osteopatene er blitt autoriserte som helsepersonell

Idrettsmedisinsk oppfølgning og behandling er viktig for å sørge for at laget kan prestere på høyt nivå. Sammen med lagledelsen har det medisinske teamet sterkt fokus på skadeforebyggende trening og tiltak. Her gjør også fysisk trener Kennie Boysen en stor innsats. Tomas har i tillegg rollen som smittevernansvarlig for A-laget, og sikrer at laget følger strenge rapporteringsrutiner og retningslinjer fra håndballforbundet. 

I tillegg til arbeidet for Nøtterøy Håndball driver Tomas klinikk på Vestskogen (www.osteopatcollin.no), og er leder av Norsk Osteopatforbund (www.osteopati.org). Sammen med gode kolleger i osteopatforbundet, kunne Tomas forrige uke juble da Stortinget vedtok å gi osteopater autorisasjon som helsepersonell (https://www.mynewsdesk.com/no/norsk-osteopatforbund/pressreleases/osteopater-faar-offentlig-autorisasjon-som-helsepersonell-3055546). Vi i NIF gratulerer, og ser frem til et fortsatt godt samarbeid. Heia Nøtterøy og ikke minst Gratulerer Tomas.