Ny historisk avtale med breddeklubbene

Vi er glade for at vi ble enige med breddeklubbene i Tønsberg om en felles satsning på guttehåndballen. Spillerne fra Tønsberg Turn, Nøtterøy Håndball Bredde og Teie HK, går sammen med oss og det innebærer at spillerne som er 15 år vil innlemmes i Nøtterøy Håndball Elite sitt system. Vi ansetter trenerne og de spillerne innlemmes i en sportslig utvikling som henger sammen med elitelaget.

Det har tidligere vært avtaler mellom klubbene, men da har breddeklubbene stått for trener engasjementet, sier styreleder i NHE Anne Yun Rygh.

G15/16 skal trenes av hovedtrener Trygve Trangerud, og Gunnar Pettersen skal være med 2 ganger pr uke, i tillegg er det tenkt at Sara Kittelsen og Emma Lundgren bidrar. En stor gruppe kommer nå opp, og vi har i tillegg får flere spillere fra andre klubber i området.

Michael Jonassen og Kristian Bartnes har ansvaret for g18/junior, hvor Glenn Solberg skal bidra en gang pr uke. I tillegg har Robert Hedin det overordnede ansvaret.

Vi ønsker flest mulig spillere og ønsker at de er med lengst mulig. Avtalen vi har er derfor skudd sammen slik at vi har treningstilbud og kamptilbud for alle.

Å komme frem til en slik avtale er ikke smertefritt, men avtalene pleier å bli bedre når man har gått hatt noen runder, avslutter styrelederen, og legger til at alle klubbene har fått med det som var viktig for dem. Klubben har vært under stor utvikling siste året, og vi er konjunkturen av hvordan vi ønsker å fremstå, samtidig som mye hardt arbeid ligger foran oss.

Det er klart at Nøtterøy Elite skal være får spydspiss på elitehåndball, samtidig som bredde må ha fokus, og tilbudet til dem skal være godt, dette har vi nå fått gjennom sier Arne Ottestad, som sammen med Teies styreleder Geir Åkvik gleder seg til at vi kan få tilbake håndballen igjen.

Jeg har vært i Nøtterøy i ett år nå, og jeg er veldig fornøyd med det som nå skjer, og tror det vil løfte Tønsberg mer nasjonalt på guttehåndball, samtidig må vi også se hva som skjer internasjonalt, sier Robert Hedin og legger til at Norge kun er rangert mellom 12 – 15 plass i verden på klubbhåndball. Vi har et fåtall spillere internasjonalt som holder landslaget oppe, men vi må ha med oss flere fra breddeklubbene.

Vi har noen store gode kull nå, men det er litt åpent på de yngste sier styreleder i TT, Terje Røssland, og håper at denne avtalen vil bidra til økt rekruttering blant de yngste.

Dere har hentet litt av en trenerkapasitet?

Ja, vi er overbevist om at gode trenerkrefter må plasseres på yngre lang. Her jobber Norge annerledes enn andre internasjonale lag. Børge Stensbøl, tidligere sjef i Olympiatoppen, sa en gang at etter at alpinlandslaget flyttet topptrenerne til yngre utøvere, har Norge vært i verdenstoppen. Mange av spillerne i 15-16 år alderen kommer til å være med i elitetroppen, og da er det en stor fordel at de har trenet mønsteret fra ungdomstiden, sier en entusiastisk Hedin.

Men kampene spilles fortsatt i Nøtterøyhallen?

Jaja, men det hadde kanskje vært gøy å spille en kamp i «Tønsberg Turn sitt område», Tønsberghallen, avslutter han fornøyd.

Gratulerer til alle.