Torbjørn Klingvall ny hovedtrener for Nøtterøy håndball

Nøtterøy Håndball kan nå informere om at vi har engasjert Torbjørn Klingvall som hovedtrener de to neste sesongene.

Skrevet av Per Butler Wang

Torbjørn er født i Kiruna i Sverige, og har en lang karriere bak seg som både spiller og trener. Han var eliteseriespiller i Sverige i en tiårsperiode fra ca 1975 med karrieretopp midt i denne perioden. Han har både serie- og cupmesterskap og sluttspillseire på sin CV i tillegg til 40 landskamper.

Som trener begynte Torbjørn sin karriere i Kroppskultur, først som spillende trener, og deretter som ordinær trener. Han hadde sitt første treneroppdrag i Norge på slutten av åttitallet, og flyttet senere til Porsgrunn, hvor han fremdeles bor, og har hatt treneroppdrag for flere toppklubber i Vestfold og Telemark. Ved flere anledninger har han vært landslagstrener i Sverige, både på junior- og seniornivå.

Klingvall har også eget konsulentfirma hvor han har oppdrag både overfor næringsliv og idrett, i inn- og utland. Han er også forfatter av flere bøker om håndball, deriblant det svenske håndballforbundets utdanningsmodell; Trenerskolen. Han er altså lidenskapelig opptatt av læring og utvikling, og sitter selv på skolebenken i disse dager.

Med Torbjørn på laget, vil våre spillere få god anledning til å lære mye håndball og kunne utvikle seg videre. Dette bør være attraktivt både for våre egne og andre unge spillere.

Vi ønsker Torbjørn velkommen til Nøtterøy hvor han senest er i gang 1. juni.