Skaper vinnere utenfor parketten

Braksuksess for tidenes første grillfest.

Dager som dette gjøre en stolt av å være på lag med Nøtterøy og dager som dette får øynene opp for verdien i de menneskene som har havnet på feil arena. Torsdag 30. juni brakte en ny dimensjon inn i Nøtterøy håndball som gruppe og lag, men det hele begynte for flere uker siden.

Bilde: Nøtterøys  sekretær Nina Næss, leder Frode Myhre Larsen og trener Geir Erlandsen venter spent på innrykket, etterpå var de bare stolte over hva vi fikk bidra med

 

“Hva kan vi gjøre for dere?”

Ustoppelige Frank Pedersen tok kontakt med Anders Pladsen i Kirkens Bymisjon med et spørsmål “Hva kan vi gjøre for dere?”
Etter å ha snakket sammen endte de opp med en samarbeidsavtale hvor sommerens grillfest i Gunnarsbøparken skulle være startskuddet på noe som skal skape flere vinnere.  Det store prosjektet ligger i FRI, men Grillfesten vil bli en tradisjonell happening i fremtiden.
 

Virkeligheten ble større enn drømmen.
Frank og Anders ble ening om at 120 deltagere vil være bra, det ble servert grillmat til mer en 300 personer. Som om ikke det var nok, værgudene støttet også opp om festen med en temperatur som var ideell for grillfest.Bilde: Vi drømte om 120, men serverte mer enn 300.

Ikke bare mat, også kultur.

Det dreide seg ikke bare om grillmat, men like mye om å løfte opp enkeltpersoner og holdninger til at de som er nederst på samfunnets rangstige også har noe å bidra med. Før maten ble servert introduserte Prosjektleder Sølvi Horntveth bymisjonens musikkprosjekt «Gatenære stemmer«. Her fikk vi høre om drømmene og målet med prosjektet. Gruppa som består av tidligere rusmisbrukere hadde sin ilddåp med en minikonsert sammen med gjesteartist Linda Kvam.  Kurt som hadde kjempet seg tilbake fra den dypeste fortvilelse leste et eget skrevet dikt tonesatt av Gatenære stemmer.  For alle var dette et stort steg på veien mot en ny fremtid. Bilde: Prosjektleder Sølvi Horntveth presenterer bymisjonens musikkprosjekt «Gatenære stemmer«

Med tillatelse fra Kurt gjengir vi diktet her.

Var det du?

Hvor var du for 3 år siden?
Hvor var du da abstinensene gjorde meg gal?
Hvor var du når jeg gråtende ba deg om hjelp?
Hvor var du når jeg desperat åpnet hjerte for deg?

Forsto du smertene mine?
Hørte du at jeg gråt?
Var det du som ødela selvmordene mine?

Nå har jeg blitt kvitt abstinensene
Nå ligger jeg ikke syk i senga og gråter
Nå er jeg ikke desperat lenger

Jeg har fått hjelp, selv om det tok tid
Jeg har forstått at å få hjelp. kan ta tid.

Var det din vilje at jeg skulle bli frisk?
Var det du som ledet hjelperne mine?
Var det du som ga meg nye krefter?
Jeg har det godt nå.
Var det ditt verk Jesus?

Nøtterøys trener Geir Erlandsen var klar på at her lå det mye som vi kan ta med oss videre i å gjøre oss selv bedre både på og utenfor banen.

 A-lags gutta kan og vil mer enn å spille håndball
Først på plass var Nøtterøys A-lag som rigget opp store partytelt og scene. Først i matkøen var de også, men det var for å ta del i matserveringen til alle de andre, og de var blant de siste som forlot parken etter nedringing og opprydding. Alle som jobber med og for Nøtterøy håndball har lov til å føle seg stolte av å være en del av Nøtterøy Håndball Team. Dette er ikke første gangen gutta våre er synlig i miljøet til Bymisjon, flere har besøkt Møtestedet Kafé i storgata.
Buy24.no stilte med “Byens beste kokker” og serverte et perfekt grillmåltid.

Bilde: Buy24.no leverte byens beste kokker, som leverte den perfekte grillmat.

Post 4 avsluttet det hele
Etter at mat og drikke var fortært fikk vi en konsert med Post4, hvor de presenterte både nytt og gammelt materiell.  For de som hadde tatt turen til parken fikk de også høre det som blir Guttas nye singel og materiell på det som skal bli deres første album. Singelen er forventet i august, mens albumet vil komme på senhøsten.Bilde: Post4 stilte opp og ga sitt musikalske bidrag på grillfesten

Både Nøtterøy Håndball og Krikens Bymisjon ser frem til et fortsatt samarbeide for å skape vinner på og uten for parketten.  

En stor takk til Daniel Larsen i Tønsberg Lyd & Lys, som sørget for den rette lyden.Bilde: Daniel Larsen fikk lyden til å smake i alles ører.

Flere bilder fra festen (og flere kommer utover dagen)

(Nøtterøy)