Pål Andrè – Nøtterøy blir nr. 6

Radio Tønsbergs håndball kommentator har klokketro på Nøtterøys gutter

Pål Andrè Kristiansen fulgte Nøtterøy for Radio Tønsberg gjennom hele suksessferden gjennom siste sesongs 1. divisjon.

Fakta om Pål Andrè:

Har solid håndball faglig erfaring.  I 1993 og 1999 jobbet han som journalist under håndball VM. Allerede i 1989 startet han i Radio Ung med Håndballradio i samarbeid med Oslo Håndballkrets. Programansvarlig sendte meg på mitt første håndballoppdrag og siden den gang er det blitt 22 år med håndball.

I 1994 fulgte han Kristiansand herrelag i 1. divisjon for Radio Skagerak i Kristiansand. Kristiansand fulgte han til sesongen 2000/01 med direkte overføringer fra alle bortekampene unntatt i 1996/97 da han fulgte Fjellhammer- jentene i 1. divisjon.

Pål Andrè har også en karriere som håndball dommer og trener (Autorisert som trener 2) og nå er altså klubben i hans hjerte Nøtterøy Håndball.

Nøtterøy blir nr. 6
Pål Andrè har fått med seg bettingselskapenes odds og sier det er helt normalt at de tipper de nyopprykkede lagene helt i bunnen.  Nøtterøys håndball fans skal ikke henge seg så mye opp i dette, jeg tror laget havner på en 6. plass.
Det som blir viktig er at spillerne ikke tror de er verdensmestere, men at de klarer å fokusere på en kamp av gangen. Ut ifra hvordan jeg har opplevd trenere og spillere sist sesong tror jeg ikke det blir noe problem å holde fokus på nettopp dette.
Fordi om bettingselskapene dømmer Nøtterøy og Herulf nord og ned, tror jeg ikke motstanderen vil gjøre det. Nøtterøyhallen vil bli fryktet også av de beste lagene.

Den 8. spilleren og «festningen» Nøtterøyhallen avgjørende.
Hva tror du vil være Nøtterøys styrke?
Vel, bredden i stallen er bedre enn sist sesong og det vil bli kamp om plassene, selv plassen på benken blir det kamp om.  Noe annet som blir viktig og kan bli utslagsgivende er den 8. spilleren, klubbens supportere. Vi så sist sesong at de bidro til mange poeng, og det vil de gjøre i år også. Klarer den 8. spilleren å opprettholde samme trykket som forrige sesong tror jeg alle lag kommer til å frykte Nøtterøyhallen. Nettopp det at laget vil kunne plukke ett poeng eller to hjemme mot selv topplagene vil legge grunnlaget for en plassering midt på tabellen.

Enig med Bettingselskapene om topp plassene, men så er det slutt.
Jeg tror at 1. plassen står mellom Haslum og Elverum, med Viking Stavanger og ØIF Arendal som outsidere. De to sistnevnte vil nok mest sannsynlig kjempe om tredjeplassen. Når det gjelder femteplassen tror jeg det vil stå mellom Drammen eller Fyllingen, men samtidig tror jeg Nøtterøy vil kile seg mellom disse lagene på en sjetteplass. I bunnen er jeg temmelig sikker på at vi finner Oppsal og Follo. Herulf, BSK/NIF og Runar vil kjempe om plassene 8, 9 og 10.

Nå er det bare å glede seg til kampen mot Viking Stavanger 11. september i Nøtterøyhallen. Fordi om gjestene vil bli tippet som soleklare favoritter, tror jeg den 8. spilleren vil kunne bidra sammen med laget til å sikre ett poeng i serieåpningen.
Jeg gleder meg allerede som en unge.