Nekter å tape

Utrolig opphenting i sluttminuttene.

Nøtterøy – Bietigheim 26-26
Dette ble en utrolig spennende kamp og viste virkelig hva som bor i laget. Før kampen var utgangspunktet klart, med seier ville vi gå til semifinalen og kampen om seier i Skjærgårdslekene. Andreplass kunne holde også, men da var vi avhengig av resultatet i de andre puljene. Dessverre så trakk Herluf det lengste strået etter en brakseier mot Oppsal på fredag.

Uavgjortspesialisten Nøtterøy.
Forrige sesong var det ingen lag i herrens to øverste divisjoner som spilte flere uavgjorte kamper enn Nøtterøy i serien. Tar vi med damene så hadde HK Rygge i 1. divisjon like mange uavgjorte kamper. Nå har vi to av tre mulige i helgen, og mer dramatikk er det ikke mer mulig å lage i håndball.

Kampen ga de rette svarene
Vi kom foran etter 40 sekunder og etter to minutter var 1-0 forvandlet til 2-0 og vi begynte å drømme om en sensasjon.  Skulle vi virkelig klare å slå 1. bundesliga laget Bietigheim, men våre tyske venner slo tilbake og etter 3:30 var det bragt balanse i regnskapet. På nytt tok vi tilbake ledelsen og på nytt utlignete Bietigheim. Etter tyve minutter gikk gjestene opp i føringen på 23 – 24 og økte denne til 23-26 etter 22:23. Nå var alt kjørt og vi luktet vår første tap denne høsten, men den gang ei. Gutta ristet av seg det siste målet til Bietigheim. Johnny nektet seg selv og laget å tape og opphengingen startet. 10 sekunder før slutt setter Johnny selv inn utligningen

Johnny var stor.
Ja, det var en lagseier å klare uavgjort mot Bietigheim, men det var en mann som fremsto som virkelig store i denne kampen. Vi lurte på om minnene fra tiden i bundesliga dukket opp når det ble mye tysk på motsatt banehalvdel. Johnny ble toppscorer for Nøtterøy med syv mål og vi så hvorfor han er så viktig for Nøtterøy, spesielt i sluttminuttene.
Hreidar sto også mer frem i denne kampen enn tidligere og viste flere eksempler på hvorfor forventingene er store til han denne sesongen.

Ennå en del og rette på.
Første omgang var glimrende, og vi kan si det samme om det meste av andre omgang. Dessverre får vi en periode på 10 -12 minutter i siste halvdel av kampen, hvor enkelte spillere blir mer opptatt av egne prestasjoner en lagets. Dette er en av de tingene som må lukes bort, ellers er det små justeringer som må til. Geir har flere spillere som har slitt med mindre skader i sommer og de må matches forsiktig tilbake.