• Linda Sakseide underviser Eric og Khaled i norsk.

Norskopplæring er en del av Nøtterøys integreringsplan

Nå er det Eric og Khaled som er på skolebenken.

Skrevet av NTH

For Nøtterøy er det viktig at spillerne skal bli en del av lokalsamfunnet og for å bli det er norsk en viktig del.  Det er ikke bare å komme til utenforlandet lang mot nord i Europa å så skal prestere på håndballbanen når du ikke forstår en tøddel av hva folk rundt deg sier. Nøtterøy har tatt konsekvensen av dette og har nå i flere uker satt to av sesongens nykommere på skolebenken.

Eric, Erics kone Josephine og Khaled har ukentlig blitt undervist i norsk av Nøtterøys Linda Saksede. Linda underviser til daglig i grunnskolen, men de fleste i håndballmiljøet kjenner nok Linda som dommer fra håndballbanen.  Mange av de nye dommerne vil nok også kjenne henne som mentor og observatør i forbindelse med deres vei oppover dommerstigen.

For Nøtterøy som klubb er ja mennesker som Linda uvurderlige og de har vi heldig vis mange av i klubben. Stiller ukentlig opp etter Nøtterøys trening for å ta de nye i skole.

Vi fikk sist tirsdag slippe inn å sjekke status på hvor lang gutta og Erics kone er kommet i undervisningen. Vi fikk også bekreftelse på at tb.no er en viktig kanal for dem å holde seg oppdatert på hva som skjer i nærmiljøet.

Jeg er sikker på at når vi kommer til jul så skal det ikke bli lett å holde gutta uten for samtalene som går på norsk.