Norskopplæring

Nå er det Eric og Khaled som er på skolebenken.

For Nøtterøy er det viktig at spillerne skal bli en del av lokalsamfunnet og for å bli det er norsk en viktig del.  Det er ikke bare å komme til utenforlandet lang mot nord i Europa å så skal prestere på håndballbanen når du ikke forstår en tøddel av hva folk rundt deg sier. Nøtterøy har tatt konsekvensen av dette og har nå i flere uker satt to av sesongens nykommere på skolebenken.

Eric, Erics kone Josephine og Khaled har ukentlig blitt undervist i norsk av Nøtterøys Linda Saksede. Linda underviser til daglig i grunnskolen, men de fleste i håndballmiljøet kjenner nok Linda som dommer fra håndballbanen.  Mange av de nye dommerne vil nok også kjenne henne som mentor og observatør i forbindelse med deres vei oppover dommerstigen.

For Nøtterøy som klubb er ja mennesker som Linda uvurderlige og de har vi heldig vis mange av i klubben. Stiller ukentlig opp etter Nøtterøys trening for å ta de nye i skole.

Vi fikk sist tirsdag slippe inn å sjekke status på hvor lang gutta og Erics kone er kommet i undervisningen. Vi fikk også bekreftelse på at tb.no er en viktig kanal for dem å holde seg oppdatert på hva som skjer i nærmiljøet.

Jeg er sikker på at når vi kommer til jul så skal det ikke bli lett å holde gutta uten for samtalene som går på norsk.